Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Papier jedwabisty - druk w domu

Mieszany widok

Domyślnie Papier jedwabisty - druk w domu

Potrzebuję szybkiej informacji, gdzie w wawie można kupić papier tzw jedwabisty, czeso spotykany w labach, lub coś podobnego, aby można było używać w domu w drukarce foto. Jakoś nie przepadam za błyskiem odkąd pierwszy raz wydrukowałem na jedwabistym. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym papierem?

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Dzięki ale matowy to nie to samo co jedwabisty.

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Wypróbuj Canon Semi-gloss SATIN SG-201 ( jak dla mnie efekty daje całkiem OK :-D ).

Do kupienia w Warszawie np. w Cyfrowe lub Agart _AS ( sprzedawca z Allegro ).
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Domyślnie

Dzięki, w zasadzie nie musi być wawa, bo dziś obszedłem kilka sklepów i nic nie znalazłem, więc będę raczej zamawiał. Używał ktoś z was papierów ilford? Cena spora ale może warto.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tylko Solution Pyramid, Falter, Poznań. Jest jeszcze Tecco Raster, niedostępny w PL. Z Ilforda najbliższy jest Smooth Pearl, ale to nie to samo co Endura mat jedwabisty.

Domyślnie

Dzięki, zasięgnąłem informacji odnośnie cen i dostępności i oto lista (w której dostępny jest format A4):

Solution:
    Glossy Ultra White
    Satin Ultra White
    Matt Ultra White

Hahnemühle:
    Photo Rag
    Bamboo
    Photo Rag Ultra Smooth
    Photo Rag Bright White
    William Turner
    Albrecht Dürer
    Torchon
    Sugar Cane
    German Etching
    Museum Etching
    FineArt Pearl
    Photo Rag Satin
    Photo Rag Baryta
    Photo Rag Pearl
    FineArt Baryta
    Baryta FB
    Monet Canvas

Co mógłbyś polecić? Przyznam, że ceny Hahnemühle są spore. Może z tych tańszych.

PS.
    Można u Ciebie zdalnie zrobić profil do kilku papierów (tusz pozostanie ten sam).

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli chcesz jedwabisty mat a'la Endura,to mogę polecić Solution Pyramid w A3+, metalową linijkę i nożyk do tapet.

Hahne to przepięknie kartony, ale na tańszych drukarkach mogą sprawiać problemy z uwagi na grubość i (niektóre) matowość i kosztują sporo kaski.

Uprawnienia umieszczania postów