-
Softbox F&V a lampa systemowa
Posiadam softboxy firmy F&V z lampami studyjnymi. Chciałbym te softboxy wykorzystać z lampą systemową 580.
Czy jeżeli dokupię BK-3 uchwyt do lamp systemowych to będę mógł te softboxy wykorzystać.
Jeżeli BK-3 nie pasuje to może ktoś podpowiedzieć rozwiązanie alternatywne.
dzięki za pomoc.
Poniżej zdjęcie mocowania.
-
-
Początki nałogu
Co do pytania , to musi ktoś inny, ja chciałbym się ciebie spytać jak ci się spisuje sprzęt tej firmy ?
-
Dopiero zaczyna
Masz na forum 2 wątki na temat alternatywnych mocowań lamp systemowych. Sam w obu zamieszczałem moje rozwiązania jak i kilkunastu innych użytkowników. więc ? Mamy Ci poszukać ?
-
Mam te softboxy troche przez przypadek. Nie mialem wczesniej doswiadczenia z wyposazeniem studyjnym. O ile lampy sa ok to softbox ma kiepskie wykonanie. Mocowanie palakow sie odrywa.
addie
Jezeli sie okaze ze bk-3 nie pasuje to bede szukal. Jak na razie tego nie wiem.
-
Nie pasuje. Zobacz zdjęcie: http://www.foto-tip.pl/sklep/images/...big/BK-3-3.jpg
To jest uchwyt do akcesoriów z bagnetem Bowens-S (rura z 3 klockami), Ty masz mocowanie uniwersalne, czyli śruby zaciskane na lampie.
-
Widziałem kiedyś na jakimś forum (nie pamiętam jakim) takie rozwiązanie:
W to uniwersalne mocowanie był włożony kawałek rury, a w środek rury twarda gąbka z otworem na lampę reporterską. Trzymało się to kupy i podobno dobrze się sprawdzało.
-
Większy softbox trzymający się na samej lampie ? Dzięki wole bez.
-
Nie no, soft jest przymocowany do statywu, a nie trzyma się na lampie.
-
Dzięki wszystkim za pomoc. W takim razie muszę szukać alternatywnego rozwiązania.
Uprawnienia umieszczania postów