Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Canon EOS 60D + Sigma 17-70mm F/2.8-4 DC MACRO OS HSM

Domyślnie Canon EOS 60D + Sigma 17-70mm F/2.8-4 DC MACRO OS HSM

Ponieważ jestem tutaj nowy witam wszystkich serdecznie.
    Niedawno stałem się posiadaczem body 60D i szkła Sigma 17-70mm F/2.8-4 DC MACRO OS HSM
    W lustrzankach jestem laikiem to pierwszy mój zestaw jaki posiadam. Czytałem iż sigmy nie za dobrze współpracują z canonami chodzi mi o BF/FF
    Sprzęt był kupowany przez internet więc nie było możliwości sprawdzenia szkła z body.
    Zrobiłem więc test z bateryjkami celowałem oczywiście AF w środkową baterię.

czy moglibyście mi powiedzieć czy szkło wymaga kalibracji oraz może macie jakieś inne sposoby na sprawdzenie czy jest BF/FF
    Pozdrawiam.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Test zaliczony pozytywnie, niniejszym oświadczam że możesz już fotografować coś innego niż bateryjki
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

ale masz jakieś bad pixele i brudną matrycę
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Też tak myslałem ale okazało się że mam brudny monitor
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Domyślnie

O to cieszy mnie ogromnie że nie będę musiał robić kalibracji. Pucha jest nowa wiec trochę było by to dziwne jak by miała bad pixele. A może jet jakiś sposób aby sprawdzić czy przypadkiem matryca nie ma jakiejś wady fabrycznej?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vectra74 Zobacz posta
    O to cieszy mnie ogromnie że nie będę musiał robić kalibracji. Pucha jest nowa wiec trochę było by to dziwne jak by miała bad pixele. A może jet jakiś sposób aby sprawdzić czy przypadkiem matryca nie ma jakiejś wady fabrycznej?
    Lepiej nie szukać dziury w całym;-)
    EOS

Coś już napisał

Domyślnie

Odpuść sobie te testy z bateriami i zacznij robić normalne zdjęcia

Dopiero zaczyna Awatar pawel291
    Miasto
    Ruciane-Nida/Olsztyn

Domyślnie ...

Cytat Zamieszczone przez vectra74 Zobacz posta
    Oj kolego, zdziwiłbyś się jeśli wiedziałbyś ile nowego sprzetu ma bad pixele. Nawet nowe "piątki" je mają więc idąc tokiem myślenia przedmówcy:

Cytat Zamieszczone przez marecky Zobacz posta
    Lepiej nie szukać dziury w całym;-)
    40D + BG-E2N + Tamron 17-50 f/2.8 + Helios 58 f/2.0 + wielki zapał

Coś już napisał

Domyślnie

Tak, jak piszą Koledzy, nie szukać na siłę, bo zawsze sie coś znajdzie, tylko robić zdjęcia. A a problem z pixelami i brudnymi matrycami w nowych aparatach to zjawisko dośc częste :-D
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Test zaliczony pozytywnie, niniejszym oświadczam że możesz już fotografować coś innego niż bateryjki
    Tak, tak i jeszcze ogranicz czytanie co poniektórych wątków tu zamieszczanych bo jak paru forumowiczów pozostaniesz już na etapie zdjęć bateryjek, płotów, cegieł itd.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów