Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Lightroom 3 z wacom

Widok wątkowy

Bywalec Awatar maki1000
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie Lightroom 3 z wacom

Witam

Używam Lightroom 3 i tabletu wacom. Nie mogę sobie poradzić z jedną rzeczą:
    Klikam "Adjustment Brush" i maluję tabletem po zdjęciu powiedzmy przy pomocy zmniejszonej ekspozycji. Niby wszystko jest ok ale chciałbym móc ustawić tak jak w PS krycie tego pędzla na powiedzmy 10% i pędzlować kilka razy w tym samym miejscu żeby uzyskać 100% krycia. Jednak jak ustawie w lightroom 10% to mogę sobie pędzlować w damym miejscu i 100 razy i nic się nie zmieni. Nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem chciałbym by się każde maźnięcie pędzlem na siebie nakładało po prostu !

Nacisk pióra mam wyłączony w ustawieniach tabletu. W PS działa to idealnie daję 10% i sobie pędzluję kilka razy by uzyskać powiedzmy 70% krycia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Już sobie poradziłem Wystarczyło napisać na forum żeby dostać oświecenia ;-)

Flow ustawiamy na żądane 10%, natomiast Density na 100% uzyskujemy dzięki temu to o czym pisałem w pytaniu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zaraz mnie tu ktoś zje za pisanie postu pod postem

ale jednak nie działa to dokładnie tak jak w PS bo można też uzyskać 100% krycia bez odrywania pióra od tabletu, a to mi bardzo przeszkadza
    Ostatnio edytowane przez maki1000 ; 22-12-2010 o 16:21 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów