Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Lightroom 3 z wacom

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    nie rozumiem po co nanosic 10x nowy pędzel w to samo miejsce.
    ma to zastosowanie jesli : pierwszym pędzlem pokrywamy np 100% danej powieszchni a drugim juz tylko 90% lub mniej.

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    Poza tym, może się mylę, ale używając drugiego pędzla o wartosci 10% poprawiamy o 10% ekspozycję juz raz poprawioną
    no wlasnie :P

maki1000 - oki odnośnie mojej wypowiedzi, to tak cie zrozumiałem, to ze podana prze ze mnie technika może ci utrudnić a nie poprawić prace to już nie moja wina ale tak to wygląda, nagraj filmik i zaprezentuj może wtedy lepiej to pojmę

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Patreq żadnych ruchów nie wykonywałem. Zdrałem zdjęcia,odłączyłem aparat i zacząłem obrabiać. Po ponownym włączeniu LR nie mogę obrobić żadnego zdjęcia:-x
    Jak sobie z tym poradzić i co spowodowało taki stan rzeczy? Kilkukrotnie już dokonywałem obróbek w podobnym schemacie działania i nic takiego mi się nie zdarzało.
    Dodam,że zdjęć na karcie już nie mam.

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

zaimportuj do LR jeszcze raz zdjęcia z katalogu w którym masz JPEGI

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Ponieważ na tym wątku są sami praktycy używający tabletów Wacom, pozwolę sobie zadać malutkie pytanka za 2 punkty każde ():
    1. Czy tablet A6 jest wystarczająco duży do wygodnej obróbki fotografii, czy lepiej wybrać A5 ?
    2. Jakie plusy dodatnie (:-D) ma Intuos w porównaniu z Bamboo ?
    3. Czy do monitora 16:10 (FlexScan S2231W) musi być też tablet z ekranem 16:10 ?
    Z góry dziękuję za łaskawą poradę.
    Pozdrówka
    ad1. Mam Intuos 4 M - jak dla mnie za duzy jakby mniejszy był byłoby wygodniej.
    ad2. Same plusy, diody, precyzja, ładne pudełko , wymienne koncowki, nakladka na piórko, przyciski express, po prostu bambus to wersja lite dużych braci .
    ad3. Nie koniecznie, możesz sobie ograniczyć obszar działania ale nie sprawdzałem jak to działa.
    No problem
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów