Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 17-40/f4 L z USA...Warto?

Początki nałogu

Domyślnie 17-40/f4 L z USA...Warto?

Hej Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?

Pozdrawiam Kochani, Teo.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo
    Hej Mam okazję kupić w niezłej cenie "elkę" 17-40/f4 targaną ze Stanów. Nie ma z nimi jakiś kłopotów? I czy Żytnia nie wypnie się w razie czego na taki egzemplarz ?

Pozdrawiam Kochani, Teo.
    Jak Ci to ktoś przywiezie to chyba tak. Wysyłanie to hmmmm...podatek VAT naliczają od wartości plus koszta przesyłki czyli cena + np. ok 70 USD za FedEx. Może się nie opłacać

Janusz

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja wnioskuje z postu ze ten obiektyw juz jest albo tez ktos moze przywiesc. Problemow niema a na zytniej jak zaplacisz to ci wszystko zrobia.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

nie zaplaci vatu jesli towar jest uzywany badz wyglada na uzywany (brak pudelka itd) - mozna je wyslac inna przyeslka np morską
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zaglądnij do archiwum; coś ludziska pisali o kiepskich parametrach optycznych tego obiektywu wywodzącego się z jakiejś określonej serii.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Jak dla mnie sprowadzanie szkla bez sprawdzenia to ruletka a w przypadku 17-40, 24-70, to bedzie rosyjska ruletka... co innego stalki, ktore omoze odwazylbym sie sprowadzic 'w ciemno'... zoomow bym nie ryzykowal... okazje czasami sa kosztowne

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Jak dla mnie sprowadzanie szkla bez sprawdzenia to ruletka a w przypadku 17-40, 24-70, to bedzie rosyjska ruletka... co innego stalki, ktore omoze odwazylbym sie sprowadzic 'w ciemno'... zoomow bym nie ryzykowal... okazje czasami sa kosztowne
    Przepraszam za offtop; Jacku, też nie możesz zasnąć? ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    Dokladnie, lepiej nie ryzykowac, chyba ze masz bardzo dobra okazje i mozliwosc zwrocenia sprzetu gdy bedzie kiepski optycznie.
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Przepraszam za offtop; Jacku, też nie możesz zasnąć? ;-)
    rowniez sorry za offtop :-)

musial sobi etroche poczytac forum ale juz wstalem :-)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pozdrawiam Kochani, Teo.
    Ja tez wielokrotnie sie nad tym zastanawialem i wnioski sa takie:
    - jak masz firme, to nie ma sensu, bo po odjeciu VAT-u cena taka sama jak w USA.
    - jak nie masz firmy, to poszukaj sklepow (a jest ich kilka), ktore daja na sprzet gwarancje, a nie wystawiajac rachunku opuszczaja znacznie cene. Roznica wtedy robi sie niewielka w porownaniu do obiektywow sprowadzonych z USA. Z wyliczen wyszlo mi, ze warto dac np. przy 17-40L 300pln wiecej z gwarancja niz sprowadzac za 300pln mniej bez niej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów