Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Palmtop lub PDA jako przeglądarka zdjęć (mobilna)

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

co do RAW'a potwierdzam.. palm nie potrafi może istnieje jakiś soft ale raczej trwało by to przydługo. Powiększanie jpg nie trwa długo jeśli masz odbry soft a wspomniana jakość to już kwestia wyświetlacza... Najlepiej HQ kupic A co do GPS'a wbudowanego w palma.. hm.. jak bo to powiedzieć... NIE POLECAM Acery mają stare chipy GPS'a, słaba siła sygnału, często si egubi, niski poziom dokładności. Zdecydowanie lepszym zestawem jest Palm z BT + osobny odbiornik GPS na BT z tą nowszą generacją chipsetów.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ogolnie na codzien uzywam palma do przegladania fot.. nawet na a620 da sie przegladac w miare przyjemnie.. a jesli chodzi o karty to na szczescie wiele jeszcze ma CF (chocby do gps na cf) a jesli nie ma to sa przejsciowkie sd>cf
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    Powiększanie jpg nie trwa długo jeśli masz odbry soft a wspomniana jakość to już kwestia wyświetlacza... Najlepiej HQ kupic
    tu polemizowal nie bede ;-) ja swojego HP kupowalem prawie dwa lata temu i w dziedzinie techniki duzo sie zmienilo, min. weszly ekrany hi-res, uzywam go glownie do internetu, nawigacji, i jako notes..., kiedys probowalem i mi sie niespodobalo

Cytat Zamieszczone przez yogi-bear
    A co do GPS'a wbudowanego w palma.. hm.. jak bo to powiedzieć... NIE POLECAM Acery mają stare chipy GPS'a, słaba siła sygnału, często si egubi, niski poziom dokładności. Zdecydowanie lepszym zestawem jest Palm z BT + osobny odbiornik GPS na BT z tą nowszą generacją chipsetów.
    I ja polecam jednak rozdzielenie tych dwoch uzadzen, czasami biore sobi eGPS na kierownice do roweru i niestraszny mi deszcz czy bloto... palma raczej bym tak nie zamocowal...

generalnie jak cie interesuje ten temat to tu masz mnostwo informacji
    www.pdaclub.pl jest tez forum a na nim wyszukiwarka ;-)

Bywalec Awatar kwiatas
    Miasto
    Gdansk

Domyślnie

Sa juz PDA ktore dzialaja jako hosty ale niestety nie dzialaja ze wszytkim aparatami. Nie spotkalem oprogramowania do ogladania rawow na Win CE. (moze takie istneje) Do do GPR to zdecydowania na BT bo te wbudowane sa slabe no chyba ze te najnowszej gneneracji oparte na chipsecie SiRF Star III. Zastanow sie moze nad innym rozwiazaniem a mnianowice malym laptopem np DELL X300. Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatas
    Do do GPR to zdecydowania na BT bo te wbudowane sa slabe no chyba ze te najnowszej gneneracji oparte na chipsecie SiRF Star III. Zastanow sie moze nad innym rozwiazaniem a mnianowice malym laptopem np DELL X300. Pozdr
    Nie mam własnych doświadczeń z takim Acer'em mającym wbudowany GPS, ale mój bliski kolega używa tego urządzenia i jest zachwycony. Krótko mówiąc nie narzeka na słabą czułość, która generalnie jest piętą achillesową wszystkich GPS'ów nie mających porządnej anteny zewnętrznej.
    A co do małego laptopa, to może też być Sony Vaio ale to już zupełnie inny poziom cenowy, powiedzmy sobie szczerze

Coś już napisał
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Sa juz palmtopy z USB dzialajacym rowniez w trybie master (np ktores LOOXy-WIN2003 czy Palm LifeDrive-PalmOS i wbudowany 4GB dysk CF). Mozna podlaczyc do nich np. dysk usb. Mozna wtedy zgrac zdjecia z karty na dysk 2,5" lub flasha.
    Co do samego przegladania - w starszych modelach faktycznie szybkosc byla na poziomie slimaka. W nowszych jest juz calkiem znosnie choc nie fantastycznie.
    No i zawsze z palma mozna zrobic bezprzewodowego pilota do Canona.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Mam palmtop Della Axim X30 i próbowałem oglądać na nim fotki i sobie odpuściłem.
    Najnowsze palmtopy mają większą rozdzielczość i tutaj rzeczywiście jest lepiej...
    Co do GPS mam zwnętrzny GPS na Bluetooth Fortuna Clip On. Bardzo go chwale - niegdy mnie zawiódł (nie gubi sygnału) i nie był specjalnie drogi: http://www.globalpositioningsystems....-in-depth.html
    Z tego co widzę jest chyba następca:
    http://www.globalpositioningsystems....0e88c08401e880
    Można go kupić stronach Asusa: http://www.asus.pl/_content/art_606.php Co do softu to używam w Polsce AutoMapy, a zagranicą TomTom'a i jest super zwłaszcza TomTom.
    Ostatnio edytowane przez mirhon ; 09-12-2005 o 09:30
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Początki nałogu

Domyślnie

Palmtop Fujitsu Siemens Loox serii 700 czyli 718 i 720 maja hosta usb i ekran rozdzielczosci VGA 640x480 pixeli.jednak slyszalem ze nie dziala z kazdym aparatem czy dyskiem. Trzeba wiec się upewnić czy będzie to działało

Pozdrawiam Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Domyślnie

Kiedyś już na ten temat pisałem. Mam Acera n30 i obudowę Wellanda OTG.
    Palmtop widzi dysk jako dodatkowe urządzenie.
    Do przeglądania zdjęć używam XnView Pocket, i PocketLoupe.
    http://www.photo.net/equipment/digit...e/pocketloupe/

Żeby było to możliwe palmtop musi mieć Host USB, a obudowa dysku typu OTG.
    Na jednym z z forów PDA była lista urządzeń, które mogą działać z palmtopami.

Nie jest to rozwiązanie za wygodne bo jet trochę kabli do noszenia.
    Ale można zdjęcia pooglądać w terenie

Do acera dokupiłem GPSa z bluetooth i mam też nawigację satelitarną
    Ostatnio edytowane przez jacam ; 09-12-2005 o 22:52

Domyślnie

a i jeszcze urządzenie w pracy oraz wszystko co jest potrzebne
    w poniższych załącznikach

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów