Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Karta pamięci 500D

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Przez moje aparaty przeleciało kilka kart. Lexar - jak na moje wymagania, głównie zdjęcia świetnie się nadawał. Teraz wszystko zależy jak komu wygodniej. Jednak trzeba pamiętać o tym, że na allegro jak i ebayu pojawiają się częściej podróbki sandisca niżeli lexara.

Co do wymienionych krzaków. Miałem Transcenda - cena - jakość świetne efekty. Lepsze niż Kingston. Adata też słyszałem wiele dobrego. Jedynym krzakiem jakiego nie polecę, to firma king.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jednak trzeba pamiętać o tym, że na allegro jak i ebayu pojawiają się częściej podróbki sandisca niżeli lexara.
    To akurat mnie nie martwi bo chce kupić w fotojokerze. Podałem linki do allegro żeby pokazac o co mi chodzi.
    P.s. chyba jednak zostane przy kartach Lexar

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ja korzystam z 2xLexar 8GB 233x i jeszcze najmniejszego błędu z odczytem i nagrywaniem. Jednak warto postawic na sprawdzone karty i nie kupować jak leci, potem żałuje się tego kroku.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marpie Zobacz posta
    http://allegro.pl/adata-karta-sdhc-1...362673697.html
    Znalazłem coś takiego, chyba jakiś lowcost, ale jest ponad 50 osób które się skusiło. Ktoś z Was może ją posiada?
    Ja byłbym ostrożny. Być może to mój pech, ale kupiłem dwa produkty tej firmy - kartę CF (4G) i dysk przenośny 2,5" (750G). W pierwszym przypadku straciłem kilkanaście zdjęć (w trzecim dniu użytkowania - zamieniłem ją na inną). W drugim przypadku straciłem tylko jeden plik, ale za to bardzo cenny, którego kopia zapasowa jeszcze nie została zrobiona. Być może tam, gdzie nie ma części mechanicznych, producent jakoś sobie radzi, ale moje doświadczenia są na nie (mimo, że dysk był bardzo zachwalany przez sprzedawcę, USB 3.0, bardzo dobry stosunek jakości do ceny itd.)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Bardzo sobie chwalę kartę CF16G Pretec (233x), a jako zapasu używam CF8G pqi (120x). Jak do tej pory (pierwsza rok, druga - 4 lata) - bez pudła.
    Ostatnio edytowane przez dolomity ; 23-12-2010 o 22:35 Powód: Automerged Doublepost
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Najbardziej solidne karty jakie spotkałem to SanDisk seria Extreme III. jeśli karta ma Ci wiernie służyć i byc niezawodną nie warto inwestować w wynalazki, bo to strata czasu i pieniędzy
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów