Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Karta pamięci 500D

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Karta pamięci 500D

Witam,

potrzebuje pilnie kupić kartę pamięci do 500D, minimum 16 GB. Bardzo proszę o rekomendacje jakiejś. W najlepszym stosunku cena-jakość, nie potrzebuje mega,hiper full wypasu. Wykorzystywana będzie do zapisywania fotek robionych " do kotleta" oraz nagrywania krótkich filmów.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Dopiero zaczyna Awatar Marpie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki wielkie , kupię wszystkie ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://allegro.pl/adata-karta-sdhc-1...362673697.html

Znalazłem coś takiego, chyba jakiś lowcost, ale jest ponad 50 osób które się skusiło. Ktoś z Was może ją posiada?
    Ostatnio edytowane przez Marpie ; 20-12-2010 o 21:43 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

http://allegro.pl/nowa-sdhc-16-gb-sa...378586478.html
    tak, kupiłem raz kartę firmy 'Krzak" i pożałowałem. Karta "gubiła" 1/3 zrobionych zdjęć i do dziś nie wiem czemu bo jako pamięć flash do kompa się sprawdza

Na dzisiaj to korzystam z SanDisców i Kingstonów.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 20-12-2010 o 21:49 Powód: Automerged Doublepost
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

osobiście odradzam kupowanie jednej karty 16(32)GB - jak padnie ze zdjęciami 16GB to lipa, a jak padnie jedna z 4 po 4GB, to co innego. chyba, że głównie nastawiasz się na video, to wtedy co innego, chociaż i tak można nagrać krótkie odcinki i przemontować.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Domyślnie

Też mam 500D i powiem szczerze miałem 8GB Sandisk'a zakupioną w sierpniu class 2 - o filmikach nie było mowy, by cokolwiek nakręcić. Popadłem w skrajność i zakupiłem sobie Sandisk'a 8GB Extreme III.
    Wolałem dopłacić troszkę i mieć coś niezawodnego oraz szybkiego ( nigdy nie wiadomo gdzie kiedyś powędruje )
    Jeżeli nie masz w planach kręcić filmików, to nie wiem, czy jest sens kupować 16GB, ósemka jak dobrze pamietam mieści ok. 250 zdjęć ( RAW'ów + JPEG ).
    Jak z kolei kupisz 16GB i bedziesz zgrywał zdjęcia raz do roku, to w razie probemów z kartą możesz stracić sporo zdjęć.

Wybór należy do Ciebie - tak jak poprzednik wrzucił EXTREMki, to myśle, że w zupełności wystarczy ( rozróżnia sie "EXTREME" i "EXTREME III" - te drugie oczywiście szybsze, choć pewnie w tym przypadku nie robi to różnicy )
    500D , kit , EF50 1,8 II ... na wiosnę może coś dalej sie pomyśli
    Jeżeli powyżej napisałem coś niedorzecznego, to traktuj to z przymrużeniem oka :wink:

Świeżynek

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marpie Zobacz posta
    Znalazłem coś takiego, chyba jakiś lowcost, ale jest ponad 50 osób które się skusiło. Ktoś z Was może ją posiada?
    A czy widziałeś jak ludzie kiedyś kupowali baterie do telefonów ?
    Najwięcej kupujących miały te baterię które miały najwiekszą pojemność zanotowaną na opakowaniu.
    Co fajne, jeżeli np. oryginalna bateria w noki 6020 trzymała mi koło tygodnia ( uśredniajac ), to ile ten sam telefon powinien działac na baterii która ma prawie 2 razy większą pojemność ?

Myśle, ze w duzej mierze kupują tam maniacy gadżetowi, CLASS 10 + napis FULL HD czyni cuda, a jak dobrze pamietam to extreme III to tylko class6 a parametry ma lepsze z całą pewnością , o niezawodności i gwarancji nie mówiac - dają na kupe lat - nie powiem ile, ale to liczone chyba w 10-kach
    Cytat Zamieszczone przez Serwisant Usmiechu Zobacz posta
    A czy widziałeś jak ludzie kiedyś kupowali baterie do telefonów ?
    Najwięcej kupujących miały te baterię które miały najwiekszą pojemność zanotowaną na opakowaniu.
    Co fajne, jeżeli np. oryginalna bateria w noki 6020 trzymała mi koło tygodnia ( uśredniajac ), to ile ten sam telefon powinien działac na baterii która ma prawie 2 razy większą pojemność ?

Myśle, ze w duzej mierze kupują tam maniacy gadżetowi, CLASS 10 + napis FULL HD czyni cuda, a jak dobrze pamietam to extreme III to tylko class6 a parametry ma lepsze z całą pewnością , o niezawodności i gwarancji nie mówiac - dają na kupe lat - nie powiem ile, ale to liczone chyba w 10-kach
    Edit:
    Sprostowanie: Miałem class6 Sandiska i nie wyrabiala , a teraz mam class10 SDHC8GB Sandisk Extreme III - za wprowadzanie w bład przeprasszam :P
    Ostatnio edytowane przez Serwisant Usmiechu ; 20-12-2010 o 22:12 Powód: Automerged Doublepost
    500D , kit , EF50 1,8 II ... na wiosnę może coś dalej sie pomyśli
    Jeżeli powyżej napisałem coś niedorzecznego, to traktuj to z przymrużeniem oka :wink:

Świeżynek

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marpie Zobacz posta
    Dzięki wielkie , kupię wszystkie ...
    http://allegro.pl/adata-karta-sdhc-1...362673697.html

Pytales o karty pamieci wiec podalem Ci wyraznie SD Extreme... Jak masz zamiar takie komentarze pisac to nie kupuj nic co Ci ludzie podpowiadaja i siedz w tym krzaku co podales... Wyzej masz wyjasnione czemu...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To i ja skorzystam z tematu.
    Chcę kupić kartę do 50D. Mam już 4Gb lexar i jestem bardzo zadowolony ale teraz zastanawiam się nad 8Gb. Oglądałem i Sandiska i lexara. Czy ktoś może polecić jakiś konkretny model? Poniżej linki dwóch kart o których wspomniałem.
    http://allegro.pl/karta-cf-lexar-8gb...363261225.html
    http://allegro.pl/8gb-sandisk-compac...372142223.html

Pozdrowienia

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów