Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 40D vs. 50D a może 7D?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Jak to 50-tki nie można dostać w sklepach? Ja widzę C50D w prawie każdym markecie z elektroniką i sklepie foto (np. w Fotojokerze). Wysyłkowo ma to wiele sklepów. C40D nie opłaca się kupować, bo nowy kosztuje prawie tylko co C50D i są to resztki magazynowe. C7D jest droższy o prawie 2k. Moja propozycja: kup C50D, zostaw swojego Tamrona, a za zaoszczędzone 2k kup jakąś stałkę, na przykład 85mm/1.8 i lampę C430exII. Będziesz miał komplet do wszystkiego. A na wymianę Tamrona na coś lepszego jeszcze przyjdzie czas.
    40D i najtańszy zestaw szkieł: 18-55, 55-250, 50/1.8, 430exII

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pomoc. Ostatecznie kupiłem 7D na eBayu - używaną, ale ciągle z 18 miesięczną gwarancją i przebiegiem 7k (w komplecie z gripem i dwiema bateriami) za cenę 820 funtów.
    Co do lampy mam C430exII i jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Ciągle mnie korci, żeby wymienić tego Tamiego na 17-55 Canona tylko ta cena... w każdym razie zobaczę jak będzie się sprawował z nowym body (powinno przyjść w czwartek:-D ) Autofocus Tamrona bardzo często się gubi w ciemniejszych pomieszczeniach, chyba, że była to wina mojego 400D?

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez flisak Zobacz posta
    Autofocus Tamrona bardzo często się gubi w ciemniejszych pomieszczeniach, chyba, że była to wina mojego 400D?
    Ja ostatnio sprawdzałem 450d, 50d, 60d z tamim i niestety wszystkie chodziły porównywalnie jak nie tak samo, w każdym razie na 50d, 60d nie jest dużo lepiej

Uprawnienia umieszczania postów