Zamieszczone przez
flisak
Jako, że to mój pierwszy post chciałbym wszystkich serdecznie przywitać.
Od paru tygodni noszę się z zamiarem wymiany mojego 400D na coś nowszego. W zasadzie byłem zdecydowany na 50D, ale po spędzeniu wielu godzin w internecie zacząłem się wahać...
Głównie fotografuję krajobrazy, przyrodę - trochę sport (rajdy), trochę portrety (ale to w mniejszym stopniu). Pod koniec lata zostałem też poproszony o zrobienie kameralnego ślubu/wesela. Zależałoby mi najbardziej na celnym AF, bo mam wrażenie, że mój 400D dość często się myli (a może to wina obiektywu - głownie używam Tamrona 17-50mm 2.8VC?) Nie zależy mi za bardzo na opcji filmowania, od tego mam kamerę, której zresztą i tak prawie nie używam.
Nowej 50tki w sklepie już nie można dostać, na eBayu ciągle są, a ceny wahają się od 620 do 700 funtów. Zastanawiam się czy warto dołożyć te 300 funtów do 7D?
A może kupić 40D (można znaleźć dobre egzemplarze już za około 400 funtów) a resztę przeznaczyć na jakieś fajne szkło?
Wiem, że pewnie macie już dosyć tego typu pytań, ale może jednak pomożecie kolejnemu zabłąkanemu fotoamatorowi ;-)