Wiesz, nie po to się cytują wątki byś musiała mnie pytać. Na pierwszej stronie masz odpowiedź na swoje pytanie.
Powinnaś jednak książki wypożyczyć lub kupić wydatek dodatkowych 100złotych z Twojej strony nie jest spory, a powinnaś dołożyć. Czasem książka nauczy Cię o wiele więcej niżeli kurs.
Mamy tutaj dział (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7161) z książkami. Jest to dosyć obszerne, ale jednak warto zajrzeć chociaż na pierwsze kilka stron, a także na ostatnio - bo ludzie to po prostu aktualizują.
Kursów naprawdę potrzeba wiele, a Ty nawet nie pochwaliłaś się z jakiego sprzętu będziesz korzystać. Po drugie według mojego skromnego zdania powinnaś zająć się bardziej pisaniem tekstów, a fotografię zacząć (na początek) traktować jako hobby. Kursy naprawdę nie wiele tu dadzą jeżeli nie będziesz chociażby znała podstaw obsługi aparatu.
"Polska język trudny" - zamiast czepiać się poprawności języka zacznij czytać ze zrozumieniem. Chyba tego dałaś rade się nauczyć sama. Bym mógł dalej ciągnąć to wszystko i "jechać" po Tobie, ale nie mam ochoty. Każdy pisze jak mu wygodnie, nie musi (chociaż mógłby) składać zdań jak należy. Oczywiście nie mówię tutaj o nadużyciach w stylu (JOŁ ziomal). Tego nie tolerujemy. Jednak KULTURA oraz DOBRE MANIERY ponad pisownie i poprawność językową.