to jest przepiękna cerkiew na pradze ślicznie utrzymana i aż sie prosi by ją focić jak chcesz to poakażę jeszcze jakiś pstryk tego obiektu...
to jest przepiękna cerkiew na pradze ślicznie utrzymana i aż sie prosi by ją focić jak chcesz to poakażę jeszcze jakiś pstryk tego obiektu...
Ostatnio edytowane przez popmart ; 09-12-2005 o 14:51
Z tego co pamietam to skrypt zowie się pixelpost (wymaga php+mysql).Zamieszczone przez Routlaw
EDIT: Nie zauważyłem że wcześniej padła odpowiedź. Mea culpa.
Ostatnio edytowane przez ukasbadu ; 09-12-2005 o 17:36
400D, Tamron 17-50 2.8, + Sonnar 135 + Linux
Może i tak ... ale miłe dla oka ;-).Zamieszczone przez popmart
Fotki z kita czyli "nie z innego obiektywu". Obrobke traktuje jako narzędzie, czyli środek do celu, więc nie wiem czy jest sens rozpatrywać czy to wiele czy niewiele :-). Dla mnie liczy się efekt końcowy czyli realizacja jakiejś wizji ... choć wiem, że część forumowiczów ma inne zdanie na ten temat :-D .Zamieszczone przez popmart
A mi znajomi nie chceli wierzyc ze to zrobilem kitem:
Kit + polar nie jest taki zły![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Sprzęt: Canon 40D + Canon 350D+BG-E3 + Sigma 10-20; Tamron 17-50mm f/2.8 XR; 70-200 f/2.8L; Speedlite 580EX II + 430EX; 16+8+4+2+1 GB CF Kingston Elite Pro, itd...
polar to jedno. mocny kontrast to drugie. VelviaVision albo cos w tym stylu to trzecie.Zamieszczone przez ukasbadu
swoja droga, to mozna by to jeszcze lepiej wywolac, staranniej dopracowujac kontrasty na krzywych. dla mnie jest zbyt mala selektywnosc cieni we wskazanym zdjeciu, ale to moze byc wrazenie subiektywne.
inna kwestia - te zdjecia to nie jest zasluga obiektywu, tylko umiejetnosci naswietlenia i wywolania RAW-ow. w ramach naswietlenia wchodzi pomiar i przemyslane wykorzystanie filtrow (polar, polowki), a w ramach wywolania zrozumienie koloru i kontrastu. troche praktyki i mozna opanowac
Nie no jestem w szoku - kurde ile ja sie naumiec jeszcze muszeZamieszczone przez speed555
- co za kolorki - kurde chyba sobie polara kupie i sie naumie z niego korzystac.
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 15-01-2006 o 06:17
5D + L
Hmmm, a ktoś mi wyjaśni dlaczego przednie koła są rozmyte, a tylne nie?![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
Z zaciągniętym ręcznym jedzie ?Zamieszczone przez chuckyy