Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Kitowe zdjęcia

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Stawiam na polar (mało refleksów na wodzie)
    W liście sprzętu jak wół stoi, że polar.

A swoją drogą bardzo ciekawa galeria od strony www. Czy ktoś może wie co to za skrypt, szablon, etc...?

[edit] Ok, wycofuję pytanie. Już zauwazyłem, że Pixelpost. Dzisiaj się niem pobawię [edit]

Oakhallow
    Ostatnio edytowane przez Oakhallow ; 09-12-2005 o 09:59
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu
    No właśnie, nie mam polara jeszcze dlatego nie byłem pewny. A co do obróbki, to myślisz że po prostu krzywe, nasycenie kolorów itd. czy jakieś specjalne efekty ? W tej samej galerii są jeszcze zdjęcia przy długich czasach, też bardzo fajne, ale to już inna klasa sprzętu.
    Polar to jedno, RAW - drugie, a obrabienie to trzecie.

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    Ok, wycofuję pytanie. Już zauwazyłem, że Pixelpost. Dzisiaj się niem pobawię
    Oakhallow
    Troche odejde od tematu...
    Poczekaj bo ja nie nadążam.. czym się pobawisz? skryptem galerii? jak skąd? ja też chce..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    te fotki są obrabiane na MAXA i tyle... kolory, ostrość itp
    A co powiesz na temat tego zdjecia ? Ile w nim obrobki w PS a ile fotografii ?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

a co to test jakiś ....

pewnie niewiele bo tylko kolor domu jest mocny ale ta chałupa mogła być tak pomalowana
    a krzaki obok to takie zielone za bardzo troche
    fotka troche nieostra ...
    może to być takie burzowe światło dziwnawe troche ale wydaje mi sie że kolor podrobiony troche ...

choć spodziewam sie odpowiedzi że nic nie było ruszane ....

nadal uważam że większość fotek z tej galerii jest mocno podciągnięte w rożnym sofcie cóż takie moje zdanie że bardzo mało już jest "oryginalnych zdięć" w sieci bo i dlaczego miało by tak być skoro można ulepszyć to i owo

a odpowiedź była dla gościa który nie może wyciągnąć z kita takich bajerów i kolorów żeby sie nie frustrował bo sam kit takich fotek nie robi, robi je cały proces choć materiał wyjściowy może być z kita równie dobrze - swoją drogą chciałbym zobaczyć materiały wyjściowe do tych obrazków pewnie nie były by już takie "fajne"
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 09-12-2005 o 13:41

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

fotka troche nieostra ...
    zdradz mi prosze przepis na dostrzeganie nieostrosci na tej fotce ...nie moge sie dopatrzec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    zdradz mi prosze przepis na dostrzeganie nieostrosci na tej fotce ...nie moge sie dopatrzec
    lewa część foty do 1/3
    a co uważam za ostre np to :

albo to:

aha fotki są bez żadnej obróbki i nie są zrobione kitem...

i już spodziewam sie napaści na mój pogląd - bo to niemodne tu mieć własny a nie zgadzać sie z tymi co mają 500 postów ....

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    A co powiesz na temat tego zdjecia ? Ile w nim obrobki w PS a ile fotografii ?

:-) Chyba niesposób na to opdpowiedzieć. Jak się dobrze pobawić PS-em, maskami i innymi "cudami" typu HDR to właściwie i filtry mogą być zbędne. Niby frajda nie ta co zabawa z polarami, połówkami itp. ale da się. Tu bym obstawiał, że PS-a jest niedużo. A zdjęcie fajne.

Janusz

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

lewa część foty do 1/3
    a co uważam za ostre np to :
    Chyba trochę wiatru i GO - tam f = 5.6 więc może nie tyle "nieostre" ale drzewka lekko poryszone a reszta poza GO.

aha fotki są bez żadnej obróbki i nie są zrobione kitem...
    i już spodziewam sie napaści na mój pogląd - bo to niemodne tu mieć własny a nie zgadzać sie z tymi co mają 500 postów ....
    Tak z f=91 to żaden kit się nie wyrabia. (Swoja droga co to za szkło?) Tyle, że zdjęcia w internecie "bez żadnej obróbki" praktycznie nie istnieją. Zmniejszenie to już jest obróbka, zwłaszcza że zwykle jakieś "sharpeningi" są automatycznie związane z resizem i w EXIFie jak wół stoi Adobe PS CS :-)

A i to nie jest atak. Zdjęcia też ładne :-)

Janusz

Domyślnie

oczywiście nie zmienia to faktu żę pstryk jest milutki i fajowy jak dla mnie
    (chdzi o chatę)

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów