Pokaż wyniki od 1 do 10 z 72

Wątek: 1D III, co z nim nie tak?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amatorek Zobacz posta
    A gdzie to sie ustawia? Bo "drabinka" jak pisałem jest na zero.
    Ty tak na powaznie, czy jaja sobie robi bo Ci się nudzi?
    jesli jakims trafem na powaznie, to jak pisali koledzy poczytaj coklwiek na temat pomiaru swiatła i korekty ekspozycji
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Canon EOS-1D Mark III + EF 135 mm f/2 I Ty sie pytasz jak to używać, żeby dobrze naświetlić!?
    .
    [/url]
    nie szta zdobi człowieka (podbno) i nie sprzet "robi" fotografa
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 26-09-2010 o 10:31 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Ty tak na powaznie, czy jaja sobie robi bo Ci się nudzi?
    jesli jakims trafem na powaznie, to jak pisali koledzy poczytaj coklwiek na temat pomiaru swiatła i korekty ekspozycji

nie szta zdobi człowieka (podbno) i nie sprzet "robi" fotografa
    ty sobie nie rób jaj.. popatrz sobie na zdjęcia Andrzeja w galeriach tu albo na forum Nikona) i nie wyciągaj pochopnych wniosków.. pomiar światła nie wszędzie jest taki "specyficzny" jak w Canonie..
    mnie jak kolega dał D300 do ręki żebym sobie zobaczył jak działa jakieś tam szkło na tej puszcze to oprócz spustu nie umiałem nic przestawić.. wszystko było wyjątkowo nielogiczne, łącznie z kręceniem zoomem w drugą stronę.. więc jak ktoś jest przyzwyczajony to naprawdę ciężko się przestawić zwłaszcza jak działało a teraz nie ..
    Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta

Wrzuć może jeszcze jakieś sample.
    dokładnie - 1d3 to naprawdę porządna puszka i podejrzewam że właśnie coś masz poustawiane co robi takie psikusy albo po prostu ćwiczeń potrzeba..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 26-09-2010 o 10:49 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    mnie jak kolega dał D300 do ręki żebym sobie zobaczył jak działa jakieś tam szkło na tej puszcze to oprócz spustu nie umiałem nic przestawić.. wszystko było wyjątkowo nielogiczne, łącznie z kręceniem zoomem w drugą stronę..
    Zaraz... skoro kolega rozpoczynający wątek przeszedł z Nikona to może ma jeden podstawowy problem... Z oznaczeniem trybu pomiaru światła w Canonie.
    Siedzę w Canonie od roku i w dalszym ciągu zastanawiam się co mieli na myśli inżynierowie Canona oznaczając tak a nie inaczej pomiary światła centralnie ważony i matrycowy
    W exifie widać że użyty został punktowy pomiar... ale czy pomiar był właściwie zrobiony i czy ekspozycja zablokowana przed ustawieniem kadru właściwego?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    ty sobie nie rób jaj..
    spokojnie kolego, spokojnie...
    gość ma sprzet jaki ma,
    gość ma nick jaki ma ,
    gość daje tytuł posta jaki daje,
    gość zadaje pytania jak by nie przeczytał zadnej ksiązki o fotgrafowaniu, ba nawet instrukcji aparatu
    no to co mam sobie mysleć...:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Uprawnienia umieszczania postów