Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: 1D III, co z nim nie tak?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Wiara w to, że w tej instrukcji znajdziesz odpowiedź na pytanie, dlaczego pomiar w Canonie działa jak działa (powiedzmy, że inaczej niż w N, już bez wartościowania ) jest wzruszająca

Nic nie zastąpi własnoręcznego wyczucia sprawy.

Ja (prawdziwy Amatorek) przy takich ujęciach stosuję technikę: odzielam pomiar od autofocusu (robię "na *"), wrzucam AV (myślenie i liczenie to ja mam w pracy, zdjęcia chcę robić dla przyjemności :P), pomiar matrycowy (nie jest mi wcale wstyd), ekspozycję koryguję na niebo (+2EV) i jadę.
    Entuzjastyczny Neofita

Dopiero zaczyna

Domyślnie 1D III, co z nim nie tak?

WItam.
    Jestem dość świeżo upieczonym "canonierem".
    Dostałem ww puszkę i przyzwyczjam się do nieij od jakiegoś czasu.
    I szczerze powiedziawszy nie widzę wad. No owszem mogła by być lżejsza, i robić gładko do iSO 200tys, ale tak naprawdę spełna w 120% moje oczekiwania.
    I tu pytanie. Dlaczego prawie nie ma tu o tej puszcze postów? Nie żebym odczuwał z tego powodu jakiś dyskomfort. Zwyczajnie mnie to ciekawi, z jakiego powodu 5D jest o tyle popularniejsze? W dziale zamian tez nikt nie chce się na nią zamieniać tylko albo na dwójkę, albo na piątkę.
    W końcu to podobny przedział cenowy więc nie rozumiem jakim cudem jest tak mało popularna.
    Chyba nie z powodu kłopotów z celnością AF, o których tyle piszą na zagranicznych forach. Mz to głupota jakaś, bo sam robię prawie wyłącznie fotki w akcji i najmniejszych problemów nie stwierdziłem.

Bywalec
    Miasto
    Łeba/Gdańsk

Domyślnie

Myślę, iż jest to spowodowane przeznaczeniem tych puszek, czyli posiadanie pełnej klatki. Większość ludzi na forum to portreciści, ślubni, itp. Popatrz po galeriach sportowych a klika osób na pewno posiada 1d III

Początki nałogu

Domyślnie

Albo popatrz po galeriach jakichś klubów sportowych, albo tematycznie - plane/trainspotting, ptaki, natura itp. Sam dzisiaj też stałem się właścicielem cyfrowej jedynki, ale na CB nie jest to szczególnie popularny typ aparatu.

Zablokowany

Domyślnie

Niech zgadnę. Właściciele jedynek robią zdjęcia i nie maja czasu na trolowanie ??

Domyślnie

Znam kilku fotoreporterów używających 1DmkIII. Kiedyś pytałem ich czy czytają canon-board. Żaden nie widział co to jest...

Ps. Już nie przesadzaj, jest trochę tych postów z markiem III w roli głównej, wystarczy poszukać. Wiadomo, że to nie tak popularne body jak xxd czy 5tki full frame, ale wystarczy poszukać wątków kolegów spotterów i ptasiarzy, nie zapominając o sportowych...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ps2. ..to chyba do Hydepark się nadaje ?
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 18-12-2010 o 21:27 Powód: Automerged Doublepost
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

Bo ludzie są głupi i wolą kupić przereklamowane 5d niż jedynkę.
    Grupa Fotograficzna Kolumba 5
    http://kolumba5.tv

Bywalec Awatar daviddark
    Miasto
    Cork - Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zieloo Zobacz posta
    Bo ludzie są głupi i wolą kupić przereklamowane 5d niż jedynkę.
    .... w szoku...
    5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
    (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
    Blog
    portfolio

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez daviddark Zobacz posta
    .... w szoku...
    Dlaczego ??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zwykle ludzie piszą o PROBLEMACH ze sprzętem które wynikają w 90% z ich niewiedzy a w pozostałych 10% z usterek tychże sprzętów. Skoro o 1D mało się pisze to:
    1. Używają ich świadomi i mający odpowiednią wiedzę użytkownicy
    2. Sprzęt nie stwarza problemów podczas użytkowania i jest małoawaryjny
    3. Czyli podsumowując - właściwe puszki we właściwych rękach
    Mam 1DII i co mam Ci napisać, że działa, że robi to co mu każę, że jest typowym wołem roboczym bez swojego charakteru co akurat w tym przypadku jest zaletą ?

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów