Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Quantuum Fomex N300 ?

Domyślnie Quantuum Fomex N300 ?

Witam. Mam pytanie jaki najkrótszy czas ekspozycji dostanę przy użyciu takiej lampy Quantuum Fomex N300 z dużym softboxem i iso 100 f/11?
    Wiem dosyć trudne pytanie ale może ktoś na forum ma doświadczenie z lampami światła ciągłego albo potrafi to jakoś przeliczyć
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://quantuum.pl/detal.php?id=1713&lang=pl&curr=PLN
    Ostatnio edytowane przez tomcyt ; 18-12-2010 o 14:41 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Niestety nie pomogę ci z rozwikłaniem twego problemu, dodam jednak, że owe lampy quantuum ze stałym światłem to ciekawe rozwiązanie do studia, szczególnie jeśli interesujesz się portretem, tym nietypowym

Samą mnie interesuje jaki najkrótszy czas ekspozycji można wycisnąć z z tego Fomexa.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a jaki problem widzisz by to zmierzyc?

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoom2 Zobacz posta
    a jaki problem widzisz by to zmierzyc?
    Myślę żeby sprawdzić działanie czegoś, to to trzeba posiadać lub przynajmniej mieć dostęp

Domyślnie

kurcze o to chodzi muszę wiedzieć co kupuje a może nawet policzyć ile takich lamp trzeba do pewnego typu fotografii...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To światło ciągłe, więc czas naświetlania również będzie miał znaczenie. Nie sądzę żebyś wyciągnął f/11. Może jutro w wolnej chwili sprawdzę

Uprawnienia umieszczania postów