Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Makro w G6

Rumcajs
    Guest

Thumbs down Makro w G6

The resolution can be set to M2, M3 or S. If the resolution is set to L, M1 or RAW when you set the camera to super mackro mode, the resolution will automatically be changed to M2.
    Przeglądając instrukcje tego aparatu spotkałem się z takimi dość dziwnymi ograniczeniami stawiannymi przez ten aparat gdy się wykonuje zdjęcia makro. Troche to dziwne że nie można zrobić fotki makro L lub RAW bo aparat zmieni mi na M2. Czy tak jest rzeczywiście czy to error w instrukcji a może ja czegoś nie rozumiem ? Da się obejść to ograniczenie np. nowym softem aparatu bo jeśli nie to ten aparat dużo stracił w moich oczach. :-x

marks19
    Guest

Domyślnie

A moze tylko chodzi o SUPER MACRO, a ze zwyklym MACRO moze da rade rawa pstryknac?

marks19
    Guest

Domyślnie

co do SUPERMACRO - masz racje
    w MACRO dziala wszystko, sprawdzilem, wiec nie jest zle, nie mozna miec wszystkiego

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co piszecie, wygląda mi na to, że supermacro to tylko jakiś software'owy zabieg aparatu, polegający na wycropowaniu i podostrzeniu zwykłego makro. Ale oczywiście mogę się mylić:grin:
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Rumcajs
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marks19
    co do SUPERMACRO - masz racje
    w MACRO dziala wszystko, sprawdzilem, wiec nie jest zle, nie mozna miec wszystkiego
    Myślałem że w takim kompakcie z wyższej półki makro będzie ful wypas a tu jakieś ograniczenia.

Cytat Zamieszczone przez solti
    Z tego co piszecie, wygląda mi na to, że supermacro to tylko jakiś software'owy zabieg aparatu, polegający na wycropowaniu i podostrzeniu zwykłego makro. Ale oczywiście mogę się mylić
    Mnie się też widzi że super makro to tylko taki zwykły badziewny cyfrowy zoom zrobiony ze zwykłego makro. Czyli wychodzi na to że aby zrobić przyzwoite makro bez lustrzanki i szkła się nie obejdzie a może się myle ?

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mylisz sie, wystarczy przegladnac plfoto. Jest masa ludzi ktorzy robia swietne makra kompaktami.

http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=43616
    zaczynal od Olympusa C765

http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorid=46492
    chyba na poczatku mial G5

itd.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Podejrzewam nawet, że kompaktami jest łatwiej, bo wystarczy dużo mniejsza skala odwzorowania.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie mowiac juz ze kompakty maja duzo wieksza GO i nie maja problemow z syfami na matrycy przy malych przeslonach.

Rumcajs
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Podejrzewam nawet, że kompaktami jest łatwiej, bo wystarczy dużo mniejsza skala odwzorowania.
    Ja też myślę że łatwiej ale czy jakość będzie zadowalająca ? Przeglądłem troche fotek makro z aparatu G6 co znalazłem na googlach, niestety jakieś takie nieostre małe GO wogule kiszkowate. Nie wiem czy trafiłem na kiepskich pstrykaczy czy też sprzęt na więcej nie pozwolił.

Bywalec Awatar Follman
    Miasto
    Hajnówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rumcajs
    Ja też myślę że łatwiej ale czy jakość będzie zadowalająca ? Przeglądłem troche fotek makro z aparatu G6 co znalazłem na googlach, niestety jakieś takie nieostre małe GO wogule kiszkowate. Nie wiem czy trafiłem na kiepskich pstrykaczy czy też sprzęt na więcej nie pozwolił.

Szczerze mowiąc aparat to tylko mały procęt w porownaniu z człowiekiem za nim ja na swoim HP 735 wygrałem dwa konkursy. A przsiadłem się na 300D i oczekiwałem ze w mgnieniu oka wygarm kolejne 5 konkursów i to był bład .Bo podstawa to bardzo dobrze znać swoj sprzęt , jadąc na HP wiedziałem na co mogę sobie pozwolić a na Canonie jeszcze nie wiem.

Pozdrawiam
    Follman
    Canon 40D | EF 100-300mm f/4.5-5.6USM | Speedlite 430 EX |CZJ Sonnar 180/2.8
    onePhoto:
    KLIKNIJ

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów