Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Prośba o mały test

Miasto
    Monachium

Domyślnie Prośba o mały test

Na wstępie chce sie przywitać. Mam prośbe czy był by ktoś chętny porównac odwzorowanie kolorów matrycy lapka SONY VPCF13Z1E/B z odbitką obrobioną na sklibrowanym monitorze, albo najlepiej porownac z monitorem. Wiem ze to nie tosamo co monitor,ale ja nie robie zdjęć zarobkowo. MACa niechce.
    ps. Wiem jestem nikoniarzem ale nam forum padlo
    NIKON D300s, pare słoików i świeczka

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cześć ! Sam byłem zainteresowany tym laptopem, matryca jest bardzo dobra, porównywałem ją do mojego Eizo, różnice oczywiście są, ale jak na matrycę z laptopa jest bardzo dobra. Jeżeli ją skalibrujesz będziesz się cieszył fajnym lapkiem.
    PS. Szkoda, ze nie chcesz Maca, ja zdecydowałem się, gdy zobaczyłem najnowszego 17 calowego Macbooka Pro z matrycą matową. Obraz jest bardzo dobry, świetna matryca do obróbki filmów oraz fotek. Obawiałem się systemu ale szybko się przyzwyczaiłem. Gorąco go polecam ! Jest na pewno fajniejszy niż ten Sony.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Ja mam vaio wczesniejsze serii F ale już tez z matryca full hd 2 lampowo podswietlana i powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony,jak na laptopowa matryce to zlego slowa o niej nie powiem,jak ktoś sie uprze na laptopa i chce miec w miare niezla matryce to tylko sony lub mac
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Monachium

Domyślnie

Dzieki wielkie. Mac odpada bo jest za drogi w takiej konfiguracji i z matową matrycą. O ile sie nie myle to nie ma zadurzego wyboru w matowych matrycach. Cena tego Sony z 6 Gb ramu i bez BD to 5200 to moim zdaniem dobra cena tym bardziej ze zdjecja robie do albumu.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Będziesz zadowolony,a szczerze to proponował bym nawet tansza wersje tej serii na i5 za 4tys z kawałkiem i dorzucic pare groszy teraz czy pozniej do jakiegoś monitora zew nawet 19 czy 20cali z porzadna matryca i miał bys komfort pracy w domu i na wyjezdzie
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Monachium

Domyślnie

Problem w tym ze niemam za bardzo miejsca na monitor. Jeszcze jedno jak wygląda kalibracja tej matrycy

Uprawnienia umieszczania postów