Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Dobór body do już posiadanych szkieł.

Domyślnie

Nemeo coś chyba kombinujesz 5 lat na forum i widząc po postach czynnego uczestnictwa i sam nie możesz mu doradzić. Sam przez ten okres też chyba przerobiłeś kilka body i wiesz, że na wstępie trzeba zadecydować FF, czy crop. Potem ile kasy nie się ma tylko chce wydać i tu przy FF jeżeli mało i dobrze to 5d dużo i lepiej 5d2 (nie wspomnę o Ds). Przy cropie jest tu już duże pole do popisu bo można już od 40d (przyzwoita puch, a teraz za małą kasę) po 50d, 7d lub nowość 60d.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Jak wie co fotografuje to pewnie będzie fotki robił a nie rzuci sprzętu w kąt. Dlatego raczej 5DII bo i te dwa pierwsze szkła jakoś bardziej pod FF niż pod cropa.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A może niech kupi 40d resztę do skarbonki i później drugą puchę?
    Niech pójdzie do sklepu i sam sobie pomierzy co lepiej leży w dłoni.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    A może niech kupi 40d resztę do skarbonki i później drugą puchę?
    Niech pójdzie do sklepu i sam sobie pomierzy co lepiej leży w dłoni.
    jak już to polecałbym 50D
    nowy za 2900 : )
    a na początek i tak FF nie wykorzysta : )
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Oceniając jego szkiełka widzę, że chyba co nieco się orientuje. Kupując 50D nie będzie widać pazurków tych szkiełek.
    Jakiś czas temu porównywałem sobie 24-105 L do 50D i 5D... niby Kit do FF, ale zdecydowanie widać różnicę.
    5D mk II poleciłbym.

Domyślnie

michael_key : Oceniając jego szkiełka widzę, że chyba co nieco się orientuje.
    a czytałeś pierwszy najważniejszy post:
    Kumpel / pstrykacz z kompaktem / dostał w "spadku" 3 szkła, ale bez body, i teraz ma problem jakie body kupić.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Oceniając jego szkiełka widzę, że chyba co nieco się orientuje. Kupując 50D nie będzie widać pazurków tych szkiełek.
    Jakiś czas temu porównywałem sobie 24-105 L do 50D i 5D... niby Kit do FF, ale zdecydowanie widać różnicę.
    5D mk II poleciłbym.
    czy ja wiem...

w jego przypadku 50D to idealne rozwiązanie-jakość będzie na pewno dużo lepsza niż w przypadku KOMPAKTU

poza tym... 16-35 na cropie to bardzo fajne szkiełko reporterskie, napewno lepsze niż KIT 18-55 który pewnie kupiłby w zestawie..
    do tego 24-105 to już fajny średni tele-mając crop 1,6
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Też myślałem o 5d Mk II, ale tyle sie naczytałem o jego koszmarnym AF, że sam nie wiem czy mu doradzić 5d Mk II, czy raczej 7 D.
    Ale przedmioty, góry i budynki chyba tak szybko nie uciekają sprzed obiektywu, żeby AF stanowił problem.

Uzależniony

Domyślnie

poszukałbym 5D w dobrym stanie za ok 3-3.5 tys. Jak załapie bakcyla fotograficznego odsprzeda w niewielką stratą i dokupi 5DII.
    Przy tego rodzaju fotografii i tej szklarni tyko FF.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    michael_key : Oceniając jego szkiełka widzę, że chyba co nieco się orientuje.
    a czytałeś pierwszy najważniejszy post:
    Kumpel / pstrykacz z kompaktem / dostał w "spadku" 3 szkła, ale bez body, i teraz ma problem jakie body kupić.
    Racja. Rozkojarzenie i chyba pajęczyna na oczach :-D

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów