Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Dave Hill i jego efekty, jak to zrobic?

Dopiero zaczyna Awatar loop89

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Przynajmniej w połowie to tak jest więcej grafiki niż zdjęcia. No chyba, że ma szkła, które wyginają instrumenty muzyczne. Co nie zmienia faktu, że ciekawe podejście.
    Efekt końcowy jego zdjęć to zdecydowanie sporo Photoshopa, jak kolega napisał więcej grafiki niż zdjęcia. W kwestii wygięcia instrumentów to imo fisheye + sklejanie i maskowanie w Photoshop. Myślę, że z pojedynczego zdjęcia można uzyskać efekt naśladujący Hilla za pomocą filtrów Topaz Adjust lub naszego polskiego Machinery. Dużą rolę odgrywa też w fotkach Dave'a światło, czego nie ukrywa w behind the scenes.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Kurde noramalnie mnie zaintrygowaliscie tym Dave'm. Mnie sie wydaje ze jego fotki to jedna fotka obrobiona na kilka sposobow a potem mieszanie tego wszystkiego na warstwach. Cos dzis poprobuje jak sie dzieciaki spac poloza.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Kurde noramalnie mnie zaintrygowaliscie tym Dave'm. Mnie sie wydaje ze jego fotki to jedna fotka obrobiona na kilka sposobow a potem mieszanie tego wszystkiego na warstwach. Cos dzis poprobuje jak sie dzieciaki spac poloza.
    Dokładnie tak, częściowo pojechane jak grafika (ala HDR) a częściowo naturalne, maskowanie, przenikanie warstw, burn/dodge etc. Swoją drogą ciekawe czy Dave Hill korzysta w swoich pracach z dogodności filtrów typu Topaz Adjust czy Lucis Art etc.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loop89 Zobacz posta
    Dokładnie tak, częściowo pojechane jak grafika (ala HDR) a częściowo naturalne, maskowanie, przenikanie warstw, burn/dodge etc. Swoją drogą ciekawe czy Dave Hill korzysta w swoich pracach z dogodności filtrów typu Topaz Adjust czy Lucis Art etc.
    Zaopatrzylem sie w topaza adjust. Walka rozpoczeta :-D
    Wiele bym dal zeby zobaczyc jego fotke przed obrobka.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Zaopatrzylem sie w topaza adjust. Walka rozpoczeta :-D
    Wiele bym dal zeby zobaczyc jego fotke przed obrobka.
    też bym chętnie zobaczył jedno czego można się spodziewać to fotki są dość ładnie doświetlone coś tam widać od 3:00
    Podziel się efektami jak Ci się uda uzyskać coś podobnego.

Dopiero zaczyna Awatar foto-oko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Jedno ale

zdjecia super hiper, ale za 10-20 lat beda smieszne z ta swoja malarskoscia hiperrealistyczna, bardzo obecnie modna. Horowitz nigdy sie nie zestarzeje.
    Zobaczcie na zdjecia z lat 80. Teraz mozna powiedziec: to zdjecia robione 30 lat temu, taka blyszczaca estetyka.

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

To nie jest juz fotografia ale fotografika i chyba tylko w tych kategoriach to mozna rozpatrywac.
    Jesli ktos by chcial to oceniac jako fotografie to musialbym napisac, ze te "zdjecia" sa tak sztuczne, ze az tandetne.

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ludzie tam aparat to był może użyty w 5% danej "fotki" reszta to praca na kompie. Efekt bardzo fajny ale ten koleś to dla mnie rysownik, a nie fotograf.
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Domyślnie

kluczem w takiej fotografii to po pierwsze mocne światło i dużo tego światła, a co za tym idzie umiejętne modyfikowanie go i panowanie nad nim dopiero potem photoshop. zresztą jak ktoś lubi plenery i zabawę światłem rzędu 1000 WS, przesłon od f/11, polarów na szkle, to wie o co chodzi i że takie obrazki są już w surówce zbliżone powiedzmy do efektów końcowych i ma się dobry materiał do takiej fotoszopowej zabawy

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów