Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: nowy 5d mII vs bad pixel

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coffey Zobacz posta
    Witam wszystkich, jestem tu nowy i bardzo prosze o pomoc. Wlasnie zakupilem puszke 5d mark II, zrobilem pierwsze zdjecia i... bad pixele. w zasadzie to prosze o potwierdzenie ze to bad pixele i pytam co dalej z tym robic - na gwarancje odsylac? tutaj link ze zdjeciem, czerwony bad pixel na wysokosci połowy zdjecia zupełnie z prawej strony przy lisciu kwiatka http://img413.imageshack.us/img413/9341/mg0014.jpg
    z gory dziekuje za pomoc
    pozdrawiam
    Faktycznie to szukanie na siłę problemu. Nie przyszłoby mi do głowy żeby przez takie coś wysyłać body do serwisu czy też wymieniać. Z tego co jak przez mgłę pamiętam to mam chyba ze trzy takie kropki ale na odbitkach czy na monitorze w "normalnych" powiększeniach wogóle tego nie widzę. Są gorsze wady w aparatach więc nie widzę sensu zamartwiać się z tak błachego powodu. Idealnej puszki nie będziesz miał nigdy a z takim podejsciem to stracisz tylko zdrowie. Nie mniej jednak to Twój towar więc skoro nie jesteś zadowolony to walcz o swoje racje.
    Jestem ciekawy czy canon wymienia takie matryce w ramach gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Jestem ciekawy czy canon wymienia takie matryce w ramach gwarancji.
    Nie. Wyłącza pixel, podstawiając w miejsce generowanych przezeń danych uśrednioną wartość z sąsiednich. Robi więc dokładnie to samo, co robione jest np. w Lightroomie.

Oznacza to, że po takiej "naprawie" mamy - paradoksalnie - gorzej. Jeżeli bowiem hot na niskich iso czy krótkich czasach jakoś tam pracował, po mapowaniu pracować (dostarczać informacji) nie będzie w ogóle.
    Entuzjastyczny Neofita

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów