Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Jaki dokupić obiektyw do 50D i 5D II

Domyślnie

Nie mówiłam, ze jednocześnie... Wcześniej jako drugie body miałam 400D, ale jednak jakościowo jest sporo do tyłu, dlatego chcę dwa dobre body. tamrona na 50tce i nowy na 5tce...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaD Zobacz posta
    Nie mówiłam, ze jednocześnie... Wcześniej jako drugie body miałam 400D, ale jednak jakościowo jest sporo do tyłu, dlatego chcę dwa dobre body. tamrona na 50tce i nowy na 5tce...
    A co tam gorszego jest w 400d względem 50d?

Tamrona to właśnie wkręcić moim zdaniem powinnaś w 5d. Naprawdę Ci nie wystarczy to prawdziwe tym razem 28mm? To jest dokładnie tyle, ile byś dostała przy najszerszym kącie z 17-40 na cropie.

A do (nieróżniącego się wiele od 400d) 50d możesz przykręcić coś kreatywnego, fisza albo 135L - albo właśnie tę Sundersową Sigmę, która jako jedyna może robić za UWA w obu systemach walutowych
    Entuzjastyczny Neofita

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jesli chodzi o sprzet do slubow, to juz mamy dosc pokazny watek o tej tematyce i tam odsylam.

http://canon-board.info/showthread.php?t=5085

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Nie wypowiem się za bardzo co do obiektywu, ale do różnicy między 400D a 50D owszem.
    Kilka dni temu kumpel zmienił 400D na 50D i widać różnice, AF dużo lepiej chodzi - dużo celniejszy itd. Tamron który czasem świrował na 400D chodzi miodnie na 50D. Oczywiście jest jeszcze kilka różnic.

Domyślnie

Jak ma być do obu to 17-40/4 albo jak uda Ci się kupić jakiegoś używanego 16-35/2.8 to już było by wypaśnie :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    A do (nieróżniącego się wiele od 400d) 50d...
    Mariusz, tak się zastanawiam, miałeś Ty kiedyś te puszki w rękach?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MartaD Zobacz posta
    Mam pewne obawy, że Canon nie robi szkła, które będzie jednocześnie w miarę szerokie na aps-c, działające na FF, w miarę jasne (śluby?) i mieściło się w 3000
    Ostatnio edytowane przez ksx ; 16-12-2010 o 23:42 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów