Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Zrobić kalendarz

Mieszany widok

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie Zrobić kalendarz

Znajoma poprosiła mnie abym wykonał dla niej kalendarz na 2011, który chciała dać rodzicom w prezencie. Taki z 12 stronami, na każdej jakieś jej zdjęcie. Pomyślałem, żaden problem. Znajdę jakiś szablon w sieci, trochę się pobawię, powstawiam zdjęcia i gitara. Ale to nie takie proste. Przeszukałem cały internet "kalendarium 2011" "kalendarz 2011 szablon" nie mówię już o efektach gdy dodałem "psd"

Ale co mnie zdziwiło, i dlaczego otwieram ten temat. Nie mogę powiedzieć ze NIC nie znalazłem. Otóż google wyrzuciło mi jedną stronę na której można kupić ładny kalendarz z ładnie stworzonymi warstwami w formacie .psd za bagatela 2,5tys zł.
    Nie twierdzę że stworzenie takiego czegoś nie wymaga czasu, bo wklepanie ponad 700 imion i ich edycja trochę zajmuje ale żeby wołać takie ceny ?

A wracając do mojego problemu z którym pozostałem, może ktoś coś wie w tym temacie? Czy istnieją takie szablony czy muszę od podstaw wszystko wklepywać?
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli masz MACa

- iPhoto -> utworz kalendarz
    - iCal - dodaj sobie kalendarz z imionami (z google), bo mozna zaimportowac do kalendarza w iPhoto
    - export PDF
    - http://imagazine.pl/drukuj-kalendarz/ -> (Protea TAFF) drukuja kalendarze z iPhoto (z PDFa) - raz u nich drukowalem, pewnie sa tez inne firmy
    - cena, o ile pamietam ~50-75zl

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Kalendarze z własnymi zdjęciami zamawiam przez internet od 5 lat.
    W latach poprzednich znajdowałem je na allegro, wysyłało się zdjęcia, wybierało szablon i przychodził kalendarz.
    W tym roku postanowiłem podejść do sprawy inaczej. Skorzystałem z usług Fotojokera. Można sobie od nich ściągnąć aplikacją CEWE FotoSwiat i w niej zaprojektować kalendarz. Jest to fajne, bo można sobie samemu zrobić szablon, dowolnie ustalić proporcje zdjęcia i części kalendarzowej, ustawić własną czcionkę, kolorki itp. Jakość kalendarzy z Fotojokera jest dużo lepsza niż tych z allego. Jestem bardzo zadowolony
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Miasto
    Otwock

Domyślnie

Kiedyś do kompaktów Canona dodawany był soft z programem Corel Snapfire Plus do prostej obróbki. Miał też funkcję tworzenia kartek, okładek CD, kalendarzy itp.
    Wersja testowa w pełni sprawna przez 30dni, potem z ograniczeniami funkcjonalności

Dopiero zaczyna Awatar ate
    Miasto
    Nisko/Rzeszów

Domyślnie

fotokalendarze.net
    polecam
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

http://www.ankaralab.com/ - właśnie poszło zamówienie, ale jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że odbiór osobisty mam relatywnie pod ręką ;-)
    empikfoto.pl też ma, ale drogo

osobiście to kiedyś składałam w... open office ;-) ale bez imienin, tylko z małym kalendarium i listą ważnych dat w miesiącu
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar tdrul
    Miasto
    Kolobrzeg

Domyślnie

Wszystko pięknie na tych stronach jednak wszędzie projekty te nie mają imion, aczkolwiek fotojoker tak mnie zachęcił, że chyba zrobie sobie taki dla siebie

Szkoda że kilka lat temu zlikwidowali swój jedyny punkt w Szczecinie:sad:
    30D, C10-22, T17-50, C70-200, cokiny i inne fastpacki

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    [...] fotojoker tak mnie zachęcił, że chyba zrobie sobie taki dla siebie
    Szkoda że kilka lat temu zlikwidowali swój jedyny punkt w Szczecinie:sad:
    Fotojokera nie ma co prawda w Szczecinie, ale jest w pobliskim Stargardzie w C.H.Tesco.
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdrul Zobacz posta
    fotojoker tak mnie zachęcił, że chyba zrobie sobie taki dla siebie
    Fotojoker drukuje na papierze zwykłym (49zł) albo fotograficznym (69zł) dla formatu A3. Ja zamówiem jeden zwykły i jeden foto. Jakośc zwykłego zaskoczyła mnie na plus - wygląda jak album książkowy. Foto wygląda jak normalne błyszczące zdjęcie. Sprawia wrażenie bardziej szczegółowego i konrastowego. Pierwotnie cena obu kalendarzy była 69zł, ale teraz mają promocję na zwykłe.
    Nie przejmuj się, że nie masz fotojokera pod nosem, przesyłka kosztuje tylko 9zł.
    Zwróć też uwagę na taki szczegół jak "optymalizacja zdjęcia". Domyślnie jest to włączone i oznacza, że w labie zrobią jakieś autopoziomy. Jeżeli wcześniej sam dopieścisz zdjęcia w PS to lepiej to wyłączyć.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W ankarze za dodatkowe 3zł na niektórych projektach możesz mieć imiona
    Teoretycznie w sobotę powinnam już móc to odebrać, podzielę się wrażeniami.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów