Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Wizytówki

Domyślnie

chciałem polecić firmę xdruk ale... nie zrobię tego. nie dość, że na swoje czekam już ponad tydzień, to jeszcze dziś się dowiedziałem, że zostały wysłane nie tam gdzie trzeba ...

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Cena dobra, ale coś dużo nieprzychylnych komentarzy mają.
    robiłem tam 7 kompletów i jak do tej pory nie zauważyłem braku kompetencji. obstawiam że raczej klienci nie umieli zrobić projektu i stąd niedomówienia. zresztą na 5480 pozytywnych 16 negatywów... zawsze może się zdarzyć. Oczywiście nie namawiam bo nie mam w tym interesu ale projekty robiłem sam ze srednią znajomością techniki drukarskiej ale wg instrukcji i nic mi nie obcięło nic nie zniknęło... więc... wybór należy do CIebie
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Ekstra - niestandardowo, elegancko i wygląda to solidnie, niemal jak deski ;-]. Tylko jak to wygląda cenowo?

obstawiam że raczej klienci nie umieli zrobić projektu i stąd niedomówienia.
    Kwestia konwersji RGB -> CMYK i uważać na krawędzie. Cała filozofia.
    Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    Cena dobra, ale coś dużo nieprzychylnych komentarzy mają.
    na ponad 3000 punktów 16 negów
    pokaż mi zasadny

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    robiłem tam 7 kompletów i jak do tej pory nie zauważyłem braku kompetencji. obstawiam że raczej klienci nie umieli zrobić projektu i stąd niedomówienia. zresztą na 5480 pozytywnych 16 negatywów... zawsze może się zdarzyć. Oczywiście nie namawiam bo nie mam w tym interesu ale projekty robiłem sam ze srednią znajomością techniki drukarskiej ale wg instrukcji i nic mi nie obcięło nic nie zniknęło... więc... wybór należy do CIebie
    jeśli się czyta wytyczne i umie się zrobić projekt zgodnie z instrukcjami to żadnych problemów nie ma firma trzyma terminy odbierałem osobiście i brałem wysyłki łącznie ponad 5 zleceń w różnym czasie

ale wiesz nie polecam nie namawiam byłem tam tylko klientem

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Nie no ja rozumiem. Ale mam takie doświadczenia że tam, gdzie są negatywy w takiej ilości coś jest na rzeczy. Można znaleść firmy, które przy podobnych wynikach nie mają żadnych reklamacji. Nawet jak klient coś zkaszanił przy projekcie to chyba można się dogadać poprawić a nie kończyć sprawę negatywem. To daje do myślenia.

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    Ekstra - niestandardowo, elegancko i wygląda to solidnie, niemal jak deski ;-]. Tylko jak to wygląda cenowo?
    tu masz przykładowy cennik , firma podobna - http://letterart.eu/

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Sama matryca/wykrój wychodzi tyle, co 1000 szt. standardowych kartonów z allegro. Cenowo podobnie kosztuje chyba trójwymiarowy plastik ;-). Anyway.
    Jakby ktoś potrzebował natchnienia - tutaj są fajne przykłady.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak zrobić szarość i w jakiej technice drukować, żeby było dobrze? Ostatnio mi wydrukowali na XEROX DOCUCOLOR 2045 proofa (przykładowy arkusz wizytówek) i szary złożony ze składowych C, M, Y i K wyszedł magentowy i było widać pojedyncze kropki kolorów składowych, a jak zrobiłem w samym kanale K, to wyszło tak, jakbym drukował na drukarce której zaczyna brakować tuszu/tonera (taka kasza, nierówno pokryta powierzchnia).

Czy panaceum na moje problemy jest offset? Jak jemu podać szarość? W składowych czy w samym K?

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Szary z K, nierozseparowany, odpowiedni papier i krzywe (w przypadku tekstu i wektorów).
    Pod lupą oglądałeś, czy raster był aż tak widoczny?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ciężko to sfocić. Daj adres na pw, to wyślę pocztą :P

Widząc już wiele wizytówek spodziewałem się czegoś lepszego, bo to co zapodali to wygląda jak z domowej drukarki. Do wydruków A3 jakość ok, ale nie do wizytówek.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów