Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: G11 Hot Pixes

Coś już napisał Awatar m2k
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaneq Zobacz posta
    Stopka nie jest dla mnie na tyle ważna aby się kierować tym argumentem.:sad:
    Dla mnie była - wiadomo, każdy ma swoje preferencje :-)

Mi wydaje się, że Canon nastawił się na produkcję G12. G11 odchodzi do lamusa:sad:
    Być może. Dlaczego zatem nie kupisz G12? Zdaje się, że w porownaniu do G11 zmiany są kosmetyczne (chyba, że zależy Ci na filmach 720p); nie wiem, jak z ceną...
    Ale jak sam zauważyłeś, nie masz zbyt wielu opcji. Tego Panasonica kupił mój kolega, też się długo wahał pomiędzy G11, a TZ10, ale on generalnie chciał mieć małe dobre "pstrykadło" :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W zasadzie sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego nie G12
    To cena. Nie różnią się znacznie a cena jednak dla mnie ma znaczenie. Poza tym mam jakiś uraz. TZ10 biorę pod uwagę, ale poczytałem dzisiaj ostro forum i grę jeszcze wchodzi LX3 lub LX5.

Domyślnie

To cena. Nie różnią się znacznie a cena jednak dla mnie ma znaczenie. Poza tym mam jakiś uraz. TZ10 biorę pod uwagę, ale poczytałem dzisiaj ostro forum i grę jeszcze wchodzi LX3 lub LX5.
    Rozważ jeszcze Samsunga EX1
    na forum Nikoniarzy jest cały b. długi wątek o tym modelu

Ja jednak po przeczytaniu różnych opinii użytkowników i pobawieniu się w sklepach (włącznie z robieniem zdjęć na swojej karcie w tych samych warunkach i na takich samych ustawieniach) EX1, LX3/5 oraz Samsung NX5/10 zdecydowanie wybrałem G11 i nie żałuję w całej rozciągłości.
    TZ10 nie brałem wogóle pod uwagę, a Olek XZ1 - za drogi, ale też sądząc z opisów nie przebił on u mnie G11.

pozdro

Dopiero zaczyna

Domyślnie

tak przeczytałem tamten wątek.
    biorę pod uwagę ex1 i lx5. sam nie wiem.
    chciałbym G11 ale już go nie kupie. dotykałem dzisiaj ex1, jakoś nie leży mi za bardzo w ręce, zwłaszcza te małe guziczki denerwują.

Domyślnie

... chciałbym G11 ale już go nie kupie. dotykałem dzisiaj ex1, jakoś nie leży mi za bardzo w ręce, zwłaszcza te małe guziczki denerwują.
    A czemu nie kupisz G11?
    jakieś konkrety?

Pójdź sobie do sklepu kilka razy i pobaw się EX1. Pierwsze wrażenie jest faktycznie takie, że te małe guziczki itp. Przy drugim wrażeniu to poczucie znika i pojawiają się przyjemniejsze. Oczywiście każdy reaguje subiektywnie, ale wielu miało podobnie - najpierw wkurza, a potem przekonuje.

Pozostają ci jeszcze tańsze bezlusterkowce: Olek E-PL1 (b. fajna puszka) oraz Samsung NX10 lub NX5 (okrojony) - bardzo miłe ergonomicznie acz zarówno w jakości zdjęć nie najgorsze.

no i napisze czym się kierujesz przy wyborze i dlaczego nie G11 ?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów