Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Obiektyw o uniersalnej ogniskowej do 3000 zł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    70-200 do fajerwerków? chyba żeby fotografować start rakiety, bo cała reszta to się już w kadrze nie zmieści
    dobre

a teraz na temat - jeżeli tylko "uniwersalność" ogniskowej jest brana pod uwagę to polecam Tamrona 18-270 ... jeżeli nie chodzi tylko o ogniskową musisz iść na kompromis lub rozbić to na kilka szkieł :wink:

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Fajerwerki kupione w markecie a tzw. pokaz sztucznych ogni to dwie różne i w tym drugim przypadku 70-200 jak najbardziej.

Domyślnie

Przemek_PC- daj jakiś przykład, bo mi zawsze brakowało szerokiego kąta na pokazach, a tele nigdy.

Dopiero zaczyna Awatar akmetoys
    Miasto
    Luboń k. Poznania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komputerimac Zobacz posta
    Ma to byc zamiennik kita ktory juz mi nie wystarcza.
    No to za 3k tylko Canon 17-55 2.8 IS
    Kolekcjoner emocji, w tej kwestii nie ma spocznij.

A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    ...
    Ile fajniej by to wyglądało zrobione szerokim kątem z jakimiś ludziamy i horyzontami...
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

jeżeli chciałbyś z ludźmi to było ich tyle, że nie było mozliwości rozstawienia statywu
    po odejściu dalej jak zrobiłem były pomazane napisami garaże więc wolałem samo niebo
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    jeżeli chciałbyś z ludźmi to było ich tyle, że nie było mozliwości rozstawienia statywu
    po odejściu dalej jak zrobiłem były pomazane napisami garaże więc wolałem samo niebo
    tak czasem bywa.. ale też, wiedząc o takiej "imprezie" można ze statywem i jakimś szerszym, a nawet i tele, skoczyć w inne miejsce miasta, wsi, z którego będzie widać więcej.

u nas w LU zawsze na zakończenie juwenaliów jest rewelacyjny pokaz - oczywiście na imprezę najlepsze miejsce w okolicach sceny - ale na robienie zdjęć to nijak inaczej, jak tylko 400m po drugiej stronie rzeki.

moim zdaniem do fajerwerków, to szkło adekwatne do oczekiwań (w kwestii ogniskowej) - jeśli szeroko, to 17-55/2.8IS, a jeśli jakieś tele to może Tamron 70-200/2.8, ewentualnie L70-200/4 IS używane.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Zestaw Bigma 10-2x + 24-105L (mowa o używkach).

Jeśli kit nie wystarcza, a ma być uniwersalnie to można też pomyśleć o Bigmie 17-70 ze stabilizacją Do tego jakaś wybrana stałka chociażby Bigma 30/1.4 i ma się fajny zestawik

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

No i czas na laikowe pytanie: "a jak robić zdjęcia fajerwerek"? Macie jakieś wybrane ustawienia, bo szczerze zawsze byłem albo zbyt zalany albo piłem w towarzystwie by na fajerwerkach się skupić. W tym roku będzie samotnie więc można by cosik ustrzelić

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów