Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Wątek: Obiektyw o uniersalnej ogniskowej do 3000 zł

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    35-350 f 3,5-5,6 L USM - to jest uniwersalny
    Zoom

brak stabilizacji, długa lufa i światełko jak w kicie vs L i starszy silnik USM.
    W dodatku to wszystko pod CROPA - daje nam nie nic innego jak braki w szerokim kącie. Co z tego, że będzie długo? Potrzeba już bardziej monopodu do kościoła - a nie każdy chce z takim biegać.

Jakby nie patrzeć zakup Bigmy ze stabilizacją i zakresem podobnym do Tamiego chyba także mija się z celem. Bo przecież HSM nie zawsze też trafia.
    Przysłuchiwałem się Tamiemu 17-50vc. Powiem szczerze, że jest wolniejszy, a jego bzz bzz jest w miarę przyjemne. Za te pieniądze warto. No i popieram kogoś powyżej 17-50vc Tamiego + 85/1.8 całkiem fajny zestawik
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Można się pokusić o takie coś jak planuje w stopce. Jeśli by nie znacząco poszerzyć zakres funduszy o 500zł to:
    - tamron 17-50vc u Cichego
    - dodatkowo 85/1.8
    - no i 50-150/2.8 bigmy. Fajne szkiełko i całkiem lekkie
    Ostatnio edytowane przez TomBlack ; 26-12-2010 o 12:09 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

zgodzę się tylko co do stabilizacji. mam taki obiektyw i nie narzekam, ciemny jak każdy inny ( 28-300 LIS USM, 100-400 LIS USM ). bardzo dobry do filmów, zoomowanie i ostrzenie w jednym pokrętle. co do szerokości na cropie to też się zgodzę, ale mieści się w podanej cenie. ja wiem, takie obiektywy trzeba lubieć, ale teraz jadąc w góry zabieram tylko 2 obiektywy. 10-22 który nic nie waży i 35-350 który właściwie nie zdejmuję.
    canon

Zablokowany
    Miasto
    Okolice Torunia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekaro Zobacz posta
    ja wiem, takie obiektywy trzeba lubieć, ale teraz jadąc w góry zabieram tylko 2 obiektywy. 10-22 który nic nie waży i 35-350 który właściwie nie zdejmuję.
    Z drugiej strony w kwestii uniwersalności masz rację. Ja po prostu w górach powyżej 140 nie wchodzę - nie widzę sensu korzystać z tak wielkich ogniskowych - chociaż, co niektóre kadry mogę mieć stratne. No cóż nie lubię dźwigać. Wiadomo, że każdy wybierze jak mu wygodnie. 85/1.8 to wg mnie obiektyw który powinien każdy Kanonier chociażby musnąć - jeżeli nie, to wiele traci.

Dosyć dawno sam zastanawiałem się nad tym szkłem. Jeśli teraz bym miał coś wybrać do swoich zastosowań, a miałby to być zoom. Brałbym 80-200/2.8:-D

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów