Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: kupuję 20d, ale który i co z obiektywem

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    jedna informacja techniczna:

przy wymianie migawki serwis zeruje licznik sprzętowy (do odczytu tylko w serwisie) i cykle migawki są znów liczone od zera. po tej operacji zdaje się nawet serwis nie odczyta już ile faktycznie aparat zrobił zdjęć, a jedynie - ile zrobił na ostatniej migawce.
    Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Ja kupiłem 20d z przebiegiem ok 5k
    na pierwszej migawce, body nie servisowane.

A tak na marginesie nie powiem w jakim sklepie ale sam pracowanik przyznał ze u nich czasmi bywaja takie nowki 5k strzałów nabite, to się usmiałem że kupiłem nówke.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Miałem 20D i pierwsza migawka padła po 128tyś Założyłem drugą i nie było problemu. Potem wymieniłem na 40D bo potrzebowałem szybszego AF do ptaków
    20D to świetny aparat. Jakość zdjęć z 20-ki praktycznie identyczna jak z 30D i 40D i nawet 50-ki więc jak nie potrzebny szybszy AF to śmiało bierz. A wyswietlacz w 20D zdecydowanie lepszy niż w 40D
    Mam do tej puszki sentyment

Domyślnie

wczoraj pucha dotarła, na razie pstrykam ze starym ef 28-80 (na początku skłamałem, oczywiście jeśli jest kit to nie jest usm ;/) i bez karty, więc się uczę po prostu , miałem zamieszanie jakieś z softem, ale pościągałem wszystko możliwe i chyba będzie cykać.
    trochę się boję że 5fps sprawi że aparat mi się skończy szybko, ale może przejdzie po kilku dniach.
    jest super-hiper twardy metalowy, wiedziałem że ma być ciężki, ale jest jeszcze trochę cięższy niż myślałem.
    co do wyświetlacza to byłem przygotowany na gorsze

jestem zadowolony bardzo na razie, ale na razie to obsługa, wykonanie i features, poczekam na kartę i zobaczę jak wyglądają zdjęcia na ekranie o rząd wielkości większym.

Coś już napisał

Domyślnie

Dwudziecha świetny sprzęt, bardzo mile wspominam to body, miał wszystko co trzeba do robienia porządnych zdjęć. Co do wyświetlacza to pamiętam jak się cieszyłem po zakupie, że można zrobić "pełny ekran" bez żadnych cyferek jak to miało miejsce w 300d i co bardzo mnie denerwowało przy przeglądaniu zdjęć. Mimo że mały to chyba bym się nie zamienił na tego z 40d - porażka.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meisadam Zobacz posta
    jestem zadowolony bardzo na razie
    gratuluję zakupu! :grin:

poczekam na kartę i zobaczę jak wyglądają zdjęcia na ekranie o rząd wielkości większym.
    nie musisz czekać na kartę, weź kabel USB, zainstaluj EOS utility i już teraz rób zdjęcia prosto na komputer :cool:
    pozdro.,
    m.

Domyślnie

do tego też już doszedłem, ale każe mi podładować baterie, a nie znalazłem w domu przejściówki do ładowarki z tych płaskich wtyczek na bolce, więc anyway muszę wytrzymać jeszcze dzień-dwa ;/
    a btw co jest tak fatalnego w lcd 40d?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a btw co jest tak fatalnego w lcd 40d?
    Ja właśnie nie wiem, fobia jakaś. Miałem 30D, mam 40D - różnic poza tymi, że jest większa powierzchnia przy tej samej rozdzielczości nie stwierdziłem. Oba są tak samo dobre/do kitu (niepotrzebne skreślić).
    Twierdzenie, że popierdółka w 20D jest lepsza jest, hmm, dziwne.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przecież do ładowarki pasuje zwykły przewód sieciowy stosowany w np. w radiach.

Domyślnie

e-e
    mamy inne ładowarki
    ja mam cg-580 i tam są wysuwane płaskie bolce

Coś już napisał

Domyślnie

No mnie za cholerę nie przekonał lcd w 40d właśnie ze względu na to, że go powiększyli zostając przy tej samej rozdzielczości, co samo przez się mówi, że lepiej niż w 30d być nie może. Moim i nie tylko zdaniem obraz jest jakiś taki mdły(oczywiście żyć się z tym da) i nie chodzi o fobię i wymyślanie niestworzonych rzeczy bo miałem większą lub mniejsza przyjemność focić od 20d do 50d więc jakieś porównanie mam.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów