Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: 5d mark ii

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Zapomnieliście Panowie o jednym: zakup 5d mkII (że o jedynkach już nie wspomnę) przysługuje TYLKO I WYŁĄCZNIE po opublikowaniu na forum minimum 500 postów oraz po zrobieniu zdjęć na minimum 10 ślubach. W innym przypadku nie wolno Wam tego sprzętu kupować, bo nie jest to Wasza półka. Możecie sobie kupić kompakcik i tyle.

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Zapomnieliście Panowie o jednym: zakup 5d mkII (że o jedynkach już nie wspomnę) przysługuje TYLKO I WYŁĄCZNIE po opublikowaniu na forum minimum 500 postów oraz po zrobieniu zdjęć na minimum 10 ślubach. W innym przypadku nie wolno Wam tego sprzętu kupować, bo nie jest to Wasza półka. Możecie sobie kupić kompakcik i tyle.
    Sprecyzuję - potrzeba minimum 100 postów. Dlatego musiałem nieco nadrobić zaległości, bo nie osiągałem progu. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia ślubne, to rzeczywiście musi być 10 ślubów, ale udokumentowanych fakturą VAT. Jeśli nie ma dokumentacji fiskalnej, musi być minimum 50, ale potwierdzonych w portfolio. Prawo do zakupu zatwierdza specjalna komisja, składająca się z moderatorów oraz przedstawiciela jednopostowców. Z dokumentem można się udać do Centralnej Składnicy Fotograficznej i zapisać w kolejce społecznej. Przydział sprzedawcy jest losowy, chyba, że rzeczywiście masz minimum 500 postów - wtedy możesz odrzucić dwie z trzech propozycji.

Po udanym zakupie możesz jednak fotografować co chcesz. W każdym razie ja z tego prawa skorzystam i - jeśli Bóg da - za kilka miesięcy będę fotografować i (o zgrozo!) filmować moje najmłodsze dziecko. Właśnie za pomocą 5dmkII.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Sprecyzuję - potrzeba minimum 100 postów. Dlatego musiałem nieco nadrobić zaległości, bo nie osiągałem progu. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia ślubne, to rzeczywiście musi być 10 ślubów, ale udokumentowanych fakturą VAT. Jeśli nie ma dokumentacji fiskalnej, musi być minimum 50, ale potwierdzonych w portfolio. Prawo do zakupu zatwierdza specjalna komisja, składająca się z moderatorów oraz przedstawiciela jednopostowców. Z dokumentem można się udać do Centralnej Składnicy Fotograficznej i zapisać w kolejce społecznej. Przydział sprzedawcy jest losowy, chyba, że rzeczywiście masz minimum 500 postów - wtedy możesz odrzucić dwie z trzech propozycji.

Po udanym zakupie możesz jednak fotografować co chcesz. W każdym razie ja z tego prawa skorzystam i - jeśli Bóg da - za kilka miesięcy będę fotografować i (o zgrozo!) filmować moje najmłodsze dziecko. Właśnie za pomocą 5dmkII.
    Koledze pomyliło się chyba z forum FPFS
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Jeżeli już musisz używać do fotografii rodzinnej 5d mkII to nie zapomnij zgodnie z zaleceniami Użytkowników o małej rekonstrukcji mieszkania i montażu odpowiedniego oświetlenia, szyn, softboxów. Żonę zaś wyposaż w odpowiednią blendę. Dopiero wówczas będziesz mógł cieszyć się fotografią, bo jak nie daj Boże uzyjesz do doświetleń 270EX, to niestety zostaniesz zdyskwalifikowany.

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta

No to mamy trafnie określone stanowisko części forumowiczów do "spraw sprzętowych" - amatorowi, choćby nie wiem jak mu się powodziło, powyżej 7D... to właściwie nie wolno:-)
    Mógłby, nie daj Boże, zbliżyć się do licznie występujących tu pseudo profi
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Uprawnienia umieszczania postów