Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 104

Wątek: 5d mark ii

Domyślnie

Matsil tak dla przypomnienia pierwszy post tematu gdzie znajdziesz odpowiedź na pytanie czy szkoda kasy na lampę

Cytat Zamieszczone przez Sławek' Zobacz posta
    Witam, zastanawiam się nad zmianą 40D na 5D MARK II, aparat miałem w rękeach bawiłem się nim trochę. Teraz tylko zasadnicze pytanie czy brak wbudowanej lampy jest mocno uciążliwy ? Mam 580 EX ale nie chciałbym jej za kazdym razem zakładać. Dużo zdjęć robimy w domu przy słabym-średnim oświetleniu, z tego co wiem aparat bardzo dobrze sobie razdzi bez lampy przy wysokich ISO.

Aparat ma służyć do focenia ponad rocznego brzdąca, wakacje, trochę hooby-landscape... 40D na chwilę obecną się sprawdza ale czas na zmiany. Czy może kierować się w strone 7D ?

Mam obiektywy 24-105L F4 IS i 70-200L F4.

Pozdrawiam,
    Sławek
    A tak w ogóle - gratuluję, jesteś kolejną osobą wypowiadającą się w tym wątku, która nie zadała sobie trudu przeczytania tego o co Sławek pyta.
    Odpowiadasz nie jemu a rzeszy podobnych sobie pseudowyroczni...

Czekamy na następnego
    40D/500D/17-85/10-22/24-105/100-400/580 EXII + STOFEN
    "the Canon 40D is the AK-47 of DSLRs"

motto: opinie są jak dziury w d**** - każdy ma własną

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubeeert Zobacz posta
    A tak w ogóle - gratuluję, jesteś kolejną osobą wypowiadającą się w tym wątku, która nie zadała sobie trudu przeczytania tego o co Sławek pyta.
    Odpowiadasz nie jemu a rzeszy podobnych sobie pseudowyroczni...

Czekamy na następnego
    Ciągle umyka mi post, gdzie Ty to uczyniłeś.
    Mógłbyś go przytoczyć?
    Aby i inni mogli zapoznać się z rzeczową odpowiedzią na Sławka pytanie?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

To ja odpowiem na pytanie Sławka. Tak aparat bardzo dobrze radzi sobie przy sztucznym oświeltelniu na wysokim ISO. Brak lampy nie jest problemem bo najzwyczajniej można robić bez niej. Całą Wigilię teraz zrobiłem mając do dyspozycji stosunkowo ciemny zoom 17-40 F4 oraz 85 1.8 i celowo nie użyłem lampy wbiając się na ISO 3200. Efekt końcowy znakomity. Oczywiście foty robiłem w RAW i każde poddawałem osobnej obróbce aby poprawić balans bieli i kilka podstawowych parametrów. Z początku nawet trochę odszumiałem ale później jak porównałem z tymi bez odszumiania to naprawdę bez 100% cropa nikt różnicy nie zauważy. Możesz więc kupować aparat w ciemno. W tej kwestii napewno Cię nie zawiedzie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Shadow, czytałeś cały wątek? Przecież Sławek już kupił 5DII i do tego jeszcze 270EX i zaprezentował (bardzo średnie w kategoriach technicznych) zdjęcie z tego zestawu.
    A ja dla odmiany zdjęcia przy choince zrobiłem w tym roku z wykorzystaniem 580EX i dwóch Yongnuo bo już mi się zdjęcia w zastanym znudziły.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Widzisz jakim trzeba być uważnym, 10 stron wątku i tyle się zmieniło Słabe mu wyszły ? No cóż, zapomniałem dodać, że najwięcej zależy od tego dodatku do sprzętu którym jest fotograf

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Sprecyzuję - potrzeba minimum 100 postów. Dlatego musiałem nieco nadrobić zaległości, bo nie osiągałem progu. Jeśli zaś chodzi o zdjęcia ślubne, to rzeczywiście musi być 10 ślubów, ale udokumentowanych fakturą VAT. Jeśli nie ma dokumentacji fiskalnej, musi być minimum 50, ale potwierdzonych w portfolio. Prawo do zakupu zatwierdza specjalna komisja, składająca się z moderatorów oraz przedstawiciela jednopostowców. Z dokumentem można się udać do Centralnej Składnicy Fotograficznej i zapisać w kolejce społecznej. Przydział sprzedawcy jest losowy, chyba, że rzeczywiście masz minimum 500 postów - wtedy możesz odrzucić dwie z trzech propozycji.

Po udanym zakupie możesz jednak fotografować co chcesz. W każdym razie ja z tego prawa skorzystam i - jeśli Bóg da - za kilka miesięcy będę fotografować i (o zgrozo!) filmować moje najmłodsze dziecko. Właśnie za pomocą 5dmkII.
    No to mamy trafnie określone stanowisko części forumowiczów do "spraw sprzętowych" - amatorowi, choćby nie wiem jak mu się powodziło, powyżej 7D... to właściwie nie wolno:-)
    Mógłby, nie daj Boże, zbliżyć się do licznie występujących tu pseudo profi
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasprzak Zobacz posta
    [..] Zakup tego typu sprzętu powinien być podparty dobrymi argumentami, bo jednak to wysoka klasa sprzętu, wymagająca w niektórych przypadkach [...] W wymienionych przypadkach autor wątku wg mnie nie wykazał, że nie poradzi sobie z tymi 40D, 30D czy nawet 20D. [...]
    Wy tu panowie się naśmiewacie, że forum powinno wymagać 500 postów żeby pisać o jakimś sprzęcie (bo to do pracy a z pracą wiadomo nie ma żartów) a tu jak widać klega zupełnie na poważnie wymaga dobrych argumentów i osądza, że wątkotwórca "nie wykazał".

Usunąć ten wątek dopóki wątkotwórca nie poprze dobrymi nargumentami na piśmie i nie wykaże, że sobie poradzi i że nie będzie się bawił poważnym sprzętem tylko pracował.

Domyślnie

no to ciekawy watek tutaj jest

Slawek gratulacje zakupu.

Ja mam pytanie do naszych specow. I nie mam 500 postow !!

Chcialgbym sie dowiedziec czy jest gdzies jakies zrodlo informacji ze zdjeciami do porownania zdjec 50D i 5Dmk2. Chodzi mi o roznice w jakosci zdjec na tych samych ustawieniach i tych samych szklach (jakies 50mm i zoom).

Jako, ze bardziej interesuje sie robieniem zdjec ludziom w mniejszych pomieszczeniach przydaloby sie wiecej miejsca na zdjeciu.

Pozdrawiam serdecznie ;D

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

jest wątek porównujący crop i ff

Miasto
    Jelenia Góra / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Deliasz Zobacz posta
    Chcialgbym sie dowiedziec czy jest gdzies jakies zrodlo informacji ze zdjeciami do porownania zdjec 50D i 5Dmk2. Chodzi mi o roznice w jakosci zdjec na tych samych ustawieniach i tych samych szklach (jakies 50mm i zoom).

Pozdrawiam serdecznie ;D
    W necie znajdziesz tego wiele, na forach anglojęzycznych

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów