Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 125

Wątek: 50D vs 60D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: 50D vs 60D

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Ja mam awersję do serii xxxD nie ze względu na jakość użytych materiałów, tylko na beznadziejnie wyprofilowany grip (i, oczywista oczywistość, brak kółka).
    tez tak mialem z 450D.
    600D wzialem do lapy z ciekawosci, w momencie kiedy juz bylem praktycznie zdecydowany na uzywane 60D, ale jak na szanujacego sie obywatela tego kalwinistycznego kraju przystalo, podjalem jeszcze ostatnia, rozpaczliwa probe przyciecia kasy (to tylko drugie body, uzupelniajace FF-a). i w lokalnej mediamacalni okazalo sie, ze nie tylko fajnie lezy, co wrecz w pelni mi odpowiada.

brak kolka, jak pisalem w jakims watku, w zupelnosci obleci. powazne mankamenty uzytkowe 600D to niewygodny wybor pol AF, ich gorsza (niz xxD czy xD) dokladnosc i krotko trzymajaca bateria
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tez tak mialem z 450D.
    600D wzialem do lapy z ciekawosci, /.../ i w lokalnej mediamacalni okazalo sie, ze nie tylko fajnie lezy, co wrecz w pelni mi odpowiada.
    Pod tym względem ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy dwoma ww. korpusami. Być może jest jakaś w materiałach, ale tu chodzi o kształt.
    Grip w serii xxxD jest po prostu za cienki jak na moje ręce (a do zbója Łamignata raczej mi daleko).
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 03-06-2013 o 13:11
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Pod tym względem ja nie widzę żadnej różnicy pomiędzy dwoma ww. korpusami. Być może jest jakaś w materiałach, ale tu chodzi o kształt.
    no wlasnie o tym mowie. oba mialem w rece, porownywalem tez bardziej wspolnesnie: 550D i 600D. i jest miedzy nimi zauwazalna roznica...
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 03-06-2013 o 13:11 Powód: ordynarny błąd :)
    www albo tez flickr

no wlasnie o tym mowie. oba mialem w rece, porownywalem tez bardziej wspolnesnie: 550D i 600D. i jest miedzy nimi zauwazalna roznica...
    Mam 650D i nie narzekam na AF. A co do uchwytu, to i tak na dniach kupuję gripa.
    Bateria w 650D niestety to max. jakieś 450 strzałów. Jakość obrazka jest porównywalna jak w 60D.
    Canon 50D trzyma cenę, bo to dobre body. Tylko gdzie kupić w przyzwoitej cenie korpus w dobrym stanie i z małym przebiegiem?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Mam 650D i nie narzekam na AF. A co do uchwytu, to i tak na dniach kupuję gripa.
    IMHO, grip, przynajmniej taki na stale nakrecony, odbiera podstawowa zalete trabanta czyli jego kategorie wagowo-gabarytowa lekko-piorko-polsmieszna
    ale niewatpliwie poprawia to komfort trzymania, nie tylko w kadrach pionowych...

Bateria w 650D niestety to max. jakieś 450 strzałów.
    chcialbym... 450 strzalow to mi przy upalach (uscisle: powyzej 20C... w Holandii mieszkam, no... ) LP-E6 trzyma w 5D mkII.
    trabantowe akumulatory LP-E8 jak do 200 dojada to jest niezle, ale na zimnie to i 100 cieszy. jakbym robil seriami to pewnie
    troche wiecej by to bylo

Canon 50D trzyma cenę, bo to dobre body. Tylko gdzie kupić w przyzwoitej cenie korpus w dobrym stanie i z małym przebiegiem?
    w Holandii widze uzywki w okolicach 350 EUR. zakupy z drugiej reki sa tu bardzo pewne, bo ludzie uczciwi. a cena sama moze byc
    jeszcze do zbicia, bo chwilowo na rynku jest ozywienie, po dorocznej holenderskiej tradycji zwanej "pieniadze wakacyjne", czyli dodatkowej
    wyplaty, wydawanej w maju, ktora sakramecko podbija przed wakacjami koniunkture sprzedawcom
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Praszka

nic tylko przywozić sprzęt z Holandii
    Canon 5D Mark II + 40D + 50mm f1.4 + 28mm 1.8 + 580EX https://www.facebook.com/AdamHombekFotografia

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez adam1717 Zobacz posta
    nic tylko przywozić sprzęt z Holandii
    no, jak sie chce w kwietniu jakis uzywany aparat kupic, to mozna zdecydowanie wybrac sie do NL na krotki urlop z partnerka czy partnerem. do ustalenia czy glownym pretekstem bylby zakup sprzetu czy jednak ogladanie pol tulipanowych, Amsterdam, wiatraczki, itd. itp.
    www albo tez flickr

Początki nałogu

mozna zdecydowanie wybrac sie do NL na krotki urlop z partnerka czy partnerem.
    A z żoną można ?
    Czy ta "holandia" już całkiem zepsuta i nie ma tam tolerancji dla takich związków ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez YaneC Zobacz posta
    A z żoną można ?
    Czy ta "holandia" już całkiem zepsuta i nie ma tam tolerancji dla takich związków ?
    zona tez jest partnerka.
    a w Polsce nie?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Niemiecki ebay (trzeba tylko mieć kogoś w niemczech, jest najczęściej taniej i bezpieczniej niż na naszym rodzimym serwisie). Kupowałem 3 tyg temu, 390 euro z wysyłką za: w bardzo dobrym stanie, poniżej 15 tys przebieg, z dodatkową kartą, 2 aku, flipside 300. Ceny są generalnie 350-420 euro (tu już z oryginalnym gripem i bardzo małym przebiegiem) . Ceny sprzetu w DE są niższe, ludzie bogatsi więc częściej zmieniają i akceptują niższą cenę sprzedaży.
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 05-06-2013 o 17:55

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów