Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
Nie ma sensu wymieniać jeśli nie zależy Ci na obracanym ekranie i filmach. Co do obudowy to oczywiscie, że czuć iż jakość tworzywa jest gorsza. Miałem 50d i jakość obudowy jest bardzo dobra. Wielokrotnie bawiłem się 60d i to już nie to samo. Patrząc na obudowę i jakość materiałów to nie zamieniłbym się za żadne skarby.
to ja zapewne ku zgorszeniu napisze, ze stojac przed dosc podobnym wyborem wybralem w koncu... 600D. nie wiem co ty czujesz w rece a propos tworzyw, z ktorych wykonywane sa aparaty, moja lapa nawykla do 10D, 30D, 40D, 5D mkI, 5D mkII (z czego 5D mkI a na pewno 10D byly zbudowane jak czolgi) nie dostala jakiejs awersji na 600D, a wrecz bardzo dobrze sobie z tym korpusem radzi. jakosc wykonania jest w zupelnosci adekwatna, a cena zdecydowanie robi duza roznice (w NL ludzie nie sa tak bogaci jak w PL i nie kupuja 7D tylko dlatego ze "czuc jakosc wykonania", bo szanuja zarabiane w pocie czola siebie pieniadze)...

IMHO, nad materialami wykonania korpusu mozna sie pochylac dopiero wtedy, gdy naprawde regularnie bedzie pracowal w warunkach ryzyka uszkodzenia mechanicznego. czyli 99% uzytkownikow sobie te dywagacje moze odpuscic, ewentualna kwestia lepszego materialu to rzecz "chcenia" (poprawienia sobie samopoczucia) a nie "potrzebowania"...