Ok. a co powiecie na 7D z zestawieniu z 60D w kwestii obrazowania, czy to ta sama liga obrazu?
Ok. a co powiecie na 7D z zestawieniu z 60D w kwestii obrazowania, czy to ta sama liga obrazu?
ta sama
7D ma lepsze ISO..
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Hmm. Jak nie potrzebujesz tej rzekomej szybkostrzelności i minimalnie "" lepszego iso, to bierz 60D. Jak chcesz lepszej obudowy i trwałości (uszczelnień) i niskiej ceny, to kupuj 50D.
Już kiedyś o tym wspominałem, że 7d, 60d oraz 600d i wszystkie nowsze modele dają lepszy obrazek, bo 50d to już nieco starsza matryca.
Ja ostatnio próbuje wrócić do canona, ale nie chce pakować się w sprzęt za kilkanaście tysięcy. Stąd też kombinuje z 60D albo dam sobie siana i poczekam na 70D.
Może w tym roku coś się wydarzy...
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Jak dla mnie: 40D/50D/60D/7D/ewentualne 70D = jeden czort pod względem obrazowania. APS-C to APS-C i tyle w temacie. Różnice miedzy tymi puszkami bardziej tkwią w szczegółach preferowanych przez tego, czy innego użytkownika.
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
a ja mam takowe pytanie czy aparat zakupiony w Wielkiej Brytanii objęty jest gwarancją Canona w Polsce ??
ps.zależy do czego ten aparat ma być jak do zdjęć sportowych to 50D
Ostatnio edytowane przez robsku ; 30-05-2013 o 22:20
40D,7D + szkła
Gwarancję producenta ustala Canon , w sklepach UK proponują rozszerzenie gwarancji na całą UE . CZyli posiadać kartę gwarancyjną EWS wystarczy.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"