Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
No i... to tak trudno to znaleźć???
Nie, również to znalazłem.

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
EOS60D - Zdjęcia seryjne
7 zdjęć w formacie RAW+JPEG

EOS50D - Zdjęcia seryjne
11 zdjęć w formacie RAW+JPEG
No właśnie... chociaż może faktycznie warto przestawić się na robienie w samych RAWach

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
Jeśli aparat ma być na lata - to zdecydowanie lepiej mieć solidną, magnezową obudowę nie plastik.
To nie jest dla mnie problemem. Moje obecne pstrykadło jest plastikowe, mam je już dość długo i nic mu nie jest

Ja bym brał używanego 50D, z przebiegiem potwierdzonym <10 tysięcy zdjęć.
Tylko ciężko takiego już znaleźć, ale fakt jeszcze się zdarzają. Ale zawsze jak widzę, że ktoś pozbywa się takiej "perełki" mam obawę, że aparat jest jakiś trefny i trzeba będzie jeszcze w niego dużo wpompować, żeby działał jak należy :/

Jest jeszcze kwestia upakowania pikseli na matrycy i w tej kwestii również wygrywa 50D, który nie jest tak napakowany jak 60D i troszkę mniej szumi.
A z tym podobno jest na odwrót w kilku testach czytałem, że 60D robi trochę lepszej jakości zdjęcia niż 50D

Kochani, mógłby ktoś wypowiedzieć się odnośnie utraty jakości i postępu awaryjności w 50D z biegiem czasu ? Co najczęściej pada w tych aparatach i po jakim czasie ? Jak wyglądają ewentualne koszty napraw i wymiany np. migawki ?
Oczywiście o 60D też chętnie przeczytam takie informacje

Pozdrawiam