Ja wybrałem 60D i szkło 15-85 jestem bardzo zadowolony
50D jest starsza konstrukcją co za tym idzie wkrotce wszyscy o nim zapomnimy
Ja wybrałem 60D i szkło 15-85 jestem bardzo zadowolony
50D jest starsza konstrukcją co za tym idzie wkrotce wszyscy o nim zapomnimy
Szczerze mówiąc 50D ma szansę stać się "klasykiem" (ostatni xxD w magnezowej obudowie z regulacją AF, puszka dla "prawdziwych" fotografówbo nie kręci filmów
. Czy na to zasługuje to już inna sprawa, ale najwyraźniej na nim kończy się pewna epoka (epoczka
) aparatów Canona. Dla niektórych będzie to pociągające za rok, dwa.
aż z sentymentem myślę o szukaniu jeszcze jednej sztuki... najlepiej z jednym z ostatnich SN. - wtedy pod klosz i za kilkadziesiąt lat... hohooo.. licytacja w domu aukcyjnym Bonhams i kasa.. kasa... kasa... hehe
.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
potrzebnie. masz dobre body i biegnij robic fotki a nie czytać takie tematy
.
Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 12-12-2010 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
zwłaszcza ci, co go nawet nie mieli w łapkach. dla mnie ostatnie z serii xxD 30-50 to cropy niezapomniane, dające dobry komfort pracy i jakość fotek. next level is only FF - 60D to jak dla mnie nie wiele wnoszący model... ruchomy LCD? filmy? u innych było to już wcześniej. kto potrzebuje ten używa. już prędzej dozbierałbym do 7D albo szukał 50-ki i odkładał na szkiełka..
swego czasu podobnie bylo z 40D, z tym, że zarówno 40-ka jak i 50-ka stanowiły mocną pozycję w ofercie Canona. po ukazaniu się 7D, pojawiły się też kontrowersje nt. szumów, wielkości matrycy itp. po pojawieniu się 60D kontrowersje nie ucichły, a nawet pojawiło się pewne niezrozumienie idei Canona co do modyfikacji serii, które wielu próbuje jakoś tam wyjaśniać/usprawiedliwiać. szkoda tylko, że klienta na tym nie koniecznie zyskuje, a producent ulega marketingowej modzie, ale takie prawo rynku - oni mają zarabiać, a nie uzdrawiać świat
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]