Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: 50D vs 60D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja wybrałem 60D i szkło 15-85 jestem bardzo zadowolony
    50D jest starsza konstrukcją co za tym idzie wkrotce wszyscy o nim zapomnimy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo200 Zobacz posta
    Szczerze mówiąc 50D ma szansę stać się "klasykiem" (ostatni xxD w magnezowej obudowie z regulacją AF, puszka dla "prawdziwych" fotografów bo nie kręci filmów . Czy na to zasługuje to już inna sprawa, ale najwyraźniej na nim kończy się pewna epoka (epoczka ) aparatów Canona. Dla niektórych będzie to pociągające za rok, dwa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Szczerze mówiąc 50D ma szansę stać się "klasykiem" (ostatni xxD w magnezowej obudowie z regulacją AF, puszka dla "prawdziwych" fotografów bo nie kręci filmów . Czy na to zasługuje to już inna sprawa, ale najwyraźniej na nim kończy się pewna epoka (epoczka ) aparatów Canona. Dla niektórych będzie to pociągające za rok, dwa.
    aż z sentymentem myślę o szukaniu jeszcze jednej sztuki... najlepiej z jednym z ostatnich SN. - wtedy pod klosz i za kilkadziesiąt lat... hohooo.. licytacja w domu aukcyjnym Bonhams i kasa.. kasa... kasa... hehe
    .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nkm Zobacz posta
    nawet mnie nie denerwujcie, to mój pierwszy post ;D
    wczoraj kupiłam 60d i chociaż nie miałam żadnego porównania, bo to moja pierwsza lustrzanka, to jestem zadowolona
    więc wydałam kupę kasy, a okazuje się, że niepotrzebnie?
    potrzebnie. masz dobre body i biegnij robic fotki a nie czytać takie tematy
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 12-12-2010 o 21:35 Powód: Automerged Doublepost
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    (...)
    .
    Nowe to nowe...zawsze tak jest, było i będzie.
    Faktycznie, zamiast czytać "takie tematy" pstrykaj i ciesz się ze sprzętu. Toć po to się go kupuje
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    .
    no dobra, to mnie przekonało :-D
    i jestem zadowolona
    tylko ciężkie trochę to body, chociaż nie wiem czy to nie przez obiektyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo200 Zobacz posta
    zwłaszcza ci, co go nawet nie mieli w łapkach. dla mnie ostatnie z serii xxD 30-50 to cropy niezapomniane, dające dobry komfort pracy i jakość fotek. next level is only FF - 60D to jak dla mnie nie wiele wnoszący model... ruchomy LCD? filmy? u innych było to już wcześniej. kto potrzebuje ten używa. już prędzej dozbierałbym do 7D albo szukał 50-ki i odkładał na szkiełka..

swego czasu podobnie bylo z 40D, z tym, że zarówno 40-ka jak i 50-ka stanowiły mocną pozycję w ofercie Canona. po ukazaniu się 7D, pojawiły się też kontrowersje nt. szumów, wielkości matrycy itp. po pojawieniu się 60D kontrowersje nie ucichły, a nawet pojawiło się pewne niezrozumienie idei Canona co do modyfikacji serii, które wielu próbuje jakoś tam wyjaśniać/usprawiedliwiać. szkoda tylko, że klienta na tym nie koniecznie zyskuje, a producent ulega marketingowej modzie, ale takie prawo rynku - oni mają zarabiać, a nie uzdrawiać świat
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów