Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
Mogę powiedzieć tyle: używałem jednocześnie 28/2,8 oraz 50/1,8 I i to są bliźniaczo wykonane obiektywy. 35/2 nie miałem w reku ale widać że jego budowa zewnętrzna jest identyczna z dwoma w/w i można z dużym prawdopodobieństwiem stwierdzić, że również w akcji będzie zachowywał się podobnie co do hałasu i szybkości.
Natomiast co do 50/1,8 II to też miałem z nim styczność i do tej pory nie widziałem nic gorzej wykonanego. Nie mam pojęcia dlaczego Canon tak zeszmacił budowe 50mm zostawiając jednocześnie 28 i 35 bez zmian.

Uzywalem 35/2 .... i sprzedalem....WHY?
Juz pisze.....
1/ halas nieprzecietny .... glosniej niz w 28/2,8 ktorego tez posiadalem..chociaz optycznie lepszy niz 28/2,8
2/ posiadam 17-40 i 24-105 i jakos nie potrafilem znalesc wartosci dodanej z posiadania tego obektywu.... po pierwsze kupilem go z mysla o niektorych fotkach w teatrze ... i .... wylecialbym OMC po 4 fotkach.. taki klang i doostrzanie....
3/nie byl lepszy jakosciowo od 17-40 i 24-105 ....tzn. kupilem go dla 2,0 i...
po porownaniu fotek moich zoomow na 4,0 z nim na 2,0 ..... to juz wole moje zoomy .....
4/ zaleta wielka to rozmiar.... gdyby bedzie mial USM ..to kupie jeszcze raz ta ogniskowa.... dla np 350d+35/1,8 USM mowie TAK - i moze byc plastikowy jak 50/1,8 II