Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Zamiana 28mm na 85mm i 50mm

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    a ja bym podpiął tak, jak wymaga tego sytuacja. bo nie zawsze będzie TAK za szeroko, ani TAK za wąsko...
    .
    Oczywiście, ale reportaż wymaga przede wszystkim w miarę szerokich kadrów, więc szerokie szkło na pełnoklatkowe body wydaje się rozwiązaniem jak najbardziej naturalnym.

Bywalec Awatar czarny1999
    Miasto
    Leicester

Domyślnie

Moze podpadne zwolennikom 85ki, ale ta ogniskowa na FF nie przypadla mi do gustu. Pozyczylem ja od kolegi i wydawala mi sie strasznie nijaka. Wciaz troche za szeroka - znajomy z kolei bardzo ja sobie chwali na cropie.
    Koledze roshuu proponuje pobawic sie chwile szklem przed zakupem, ja sam chcialem w ciemno kupowac chwalona przez wszystkich portretowke.
    Zamiast 85tki kupilem blizniacze szklo - C100 f2.0 i jestem dosc zadowolony - obiektyw zdal swoj pierwszy test bojowy.
    5d, 5dmkII 580EXII S12-24 f4.5-5.6, C17-40 f4 L, C50 f1.4, C70-200 f4is, C100 f2.0 C300 f4is, C400 f4is DO,
    C28-135is f3.5-5.6, tamrac expredition7, manfrotto 055x proB + 488RC2

Domyślnie

też wahałem się pomiędzy 85 a 135 mm, wybrałem 100L nie żałuję :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr Dundersztyc Zobacz posta
    też wahałem się pomiędzy 85 a 135 mm, wybrałem 100L nie żałuję :rolleyes:
    Jesli potrzeba ci makro i nie przeszkadza dosc duza glebia w portrecie to dobry wybor.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    ...reportaż wymaga przede wszystkim w miarę szerokich kadrów..
    no tego wymogu to nie znałem, ale znałem ten, że ma się składać na historię, a historia składa się i z ogółów i szczegółów - nie da się pokazać wszystkiego tylko szeroko, jak i nie wskazane jest zbytnie napakowanie samych szczegółów, zatem nadal to podpinam, co w danym momencie wymaga ode mnie sytuacja i własna wizja...

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    ..szerokie szkło na pełnoklatkowe body wydaje się rozwiązaniem jak najbardziej naturalnym.
    zwłaszcza ogniskowa w okolicach 16-20 na FF wygląda naturalnie... i jeszcze tak z 5m...
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów