Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Zamiana 28mm na 85mm i 50mm

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zauważcie, że kolega Roshuu ma 5D. Od siebie dodam, że wczoraj w kościele podczas pewnej uroczystości nie będącej ślubem a więc plany raczej ogólne bez szczegółów robiłem zdjęcia 17-40 zapiętym do 1DII a więc na długim końcu było 52mm, stałem może z 2m przed prezbiterium i to było stanowczo za szeroko. Na drugim ramieniu miałem 5D z 70-200 i dopiero w okolicach 100mm mogłem robić zdjęcia od pasa w górę a i tak byłem widoczny Zniknąłem dopiero kiedy robiłem zdjęcia z chóru ale tam już Sigma 120-400 na długim końcu z IS oczywiście.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    ...uroczystości nie będącej ślubem a więc plany raczej ogólne bez szczegółów...
    a to jakaś reguła, że jak ni ślub to bez szczegółów? pytam, bo tak mi sie wydaje że coby to nie było to znajdzie się szczegół, który warto uchwycić...

Roshuu, jeśli tak jest, że 24-70 oblatywałeś całość, to może faktycznie 28-kę "do kosza" i 85 zakupić, ale...
    Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    ..., że kolega Roshuu ma 5D...
    to 85mm już tak się oddalić nie pozwoli, jak przy cropie. ale jeśli 24-70 używasz jak ja 17-55 - czyli w 70% zdjęć, a 28 sporadycznie (bo ja to głównie na FF, jak je mam), to zmieniaj, ale może na... hmmm.. nic dłuższego z f/1.8 w tej kwocie nie znajdziemy...
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Uprawnienia umieszczania postów