Pytanie od jakiej odległości ostrzy ten obiektyw?
Następne pytanie brzmi co zmienia tryb macro w aparacie przy takim obiektywie, jeżeli w ogóle coś zmienia?
Pytanie od jakiej odległości ostrzy ten obiektyw?
Następne pytanie brzmi co zmienia tryb macro w aparacie przy takim obiektywie, jeżeli w ogóle coś zmienia?
Cytując za jednym z portali:
http://optyczne.pl/7.2-Test_obiektyw...parametry.html
Co do zmian w trybie macro to jeszcze za słaby jestem![]()
Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.
źródło: INSTRUKCJA OBSŁUGIZ trybu <4> (Małe odległości) korzysta się podczas fotografowania
kwiatów i innych niewielkich przedmiotów z małych odległości. W celu
powiększenia obrazu małych przedmiotów skorzystaj z obiektywu do
makrofotografii (sprzedawanego osobno).
1. czytanie jest równie proste jak pisanie - ponoć łatwiej nauczyć sie czytać niz pisać (nie mówiąc o pisaniu na klawiszach)
2. google - czegoś tam nie ma, to to nie istnieje
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
dziekuję bardzo, po to właśnie jest to forum
regulamin też po cos jest.3. # Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).
.
50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...
[SIGPIC][/SIGPIC]
No ok, ale prócz jednej konkretnej odpowiedzi dostałem trzy informacje nie związane z tematem i pewnie się jeszcze okaże, że to ja zaśmiecam forumParadoks. Ale jestem wdzięczny za odpowiedź i faktycznie przyznaję się bez bicia, że nie użyłem funkcji szukaj. Mea culpa!
Obiektyw kit EF-S 18-55 jest w dwóch wersjach, starsza bez stabilizacji i nowsza ze stabilizacją oznaczona IS.
Test obiektywu Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS (ze stabilizacją): http://www.optyczne.pl/125.1-Test_ob....5-5.6_IS.html
Kiedyś kitem ze stabilizacja robiłem z ręki fotki małego samochodziku z klocków LEGO i powiem, że z ogniskową 55mm wyszło to fajnie. Odległości dokładnie już nie pamiętam, ale było to nie więcej jak 25-30cm.
Pozdrawiam.
mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie
W pięciu, tak dokładniej: Mk I, Mk I USM, Mk II, Mk II USM, IS.
http://www.canon.com/camera-museum/c...s/ef/ef-s.html
Tych z napędem Micro USM było bardzo mało, zwłaszcza w wersji Mk II (w dystrybucji Canon Polska, jeśli się nie mylę, w ogóle nie były dostępne) niemniej niektórym nabywcom kitowych zestawów udało się je trafić (ja, na przykład, dostałem Mk I USM razem z 300D, jednym z ostatnich wyprodukowanych, kupionym w 2005 r).
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
MacGyver masz oczywiście rację, że było 5 odmian tego obiektywu.
Błędnie to uogólniłem mając na myśli wersje ze stabilizacją i bez dostępnego obecnie obiektywu.
Pozdrawiam.
mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie