Czy przy założeniu na BK-3 PW tt5 nie ma problemu z umieszczeniem palnika lampy w otworze ? Czy cały wchodzi ?
Czy przy założeniu na BK-3 PW tt5 nie ma problemu z umieszczeniem palnika lampy w otworze ? Czy cały wchodzi ?
Witam
Mam pytanie: czy zestaw BK-3 + 580EX + softbox bowensowski 60x90 to rozsądne połączenie. Najbardziej chodzi o ten wymiar softboxa - czy nie za duży.
Zastosowanie - głownie zdjęcia portretowe
60x90 i 580ex sprawdza się idealnie, jeśli będzie Ci mało światła zawsze możesz zdjąć wew. dyfuzor kosztem miękkości światła.
dzięki za rozwianie wątpliwości. Wolałbym jednak żeby światło było jak najbardziej soft -więc dyfuzora nie chce zdejmować
A jak ustawiacie zoom 580EX do użytku z softboxem? Pracujecie w pełnym manualu?
raczej jak najszerzej - 24mm i pełen manual.
Sorry za OT ale czy ktoś wie jak wyłączyć funkcje oszczędzania energii w 580EX II - tego chyba nie da sie wyłączyć. Wkurza mnie jak po 30 sekundach trzeba podchodzić do lampy i ją na nowo włączać. Lampe odpalam z radia-ale naciśnięcie spustu migawki do połowy nic nie daje (i tak zasypia). Może to działa w TTLu ale w manualu chyba nie. Rozwiązaniem jest kabel synchro podpięty do lampy. Z Nikon Sb-24 nie mam takiego problemu...
C.Fn-01 przestawić na "1" i lampa nie będzie się wyłączać.