Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Nowy, kompaktowy TAMRON 18-270 PZD VC

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
    Ja bym wziąl C28-135 Mając T18-270 ni widziałbym sensu C70-300...
    ... dlatego napisałem, że 70-300 DO IS USM idzie na sprzedaż do ludzi na jednym z portali aukcyjnych, dla mnie jest on zbyt mało użyteczny w tym zakresie stąd i myśl o spacer zoomie....jako o szkle uniwersalnym a do architektury mam C10-22...napaliłem się swego czasu właśnie na C28-135 aczkolwiek znalazłem niedawno własnie tamrona 18-270 PZD i sigmę 18-250 i mam teraz galimatias myślowy, który wybrać...cenowo te trzy są zbliżone..

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Canon 18-135 jest całkiem ok i ma lepszy zakres niż 28-135 do cropa.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Canon 18-135 jest całkiem ok i ma lepszy zakres niż 28-135 do cropa.
    tego szkła jakoś nie zauważyłem wcześniej...rzeczywiście zakres ma większy niż 28-135 ale dalej mam dylemat....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    tego szkła jakoś nie zauważyłem wcześniej...rzeczywiście zakres ma większy niż 28-135 ale dalej mam dylemat....
    ...czy nie będzie lepszym rozwiązaniem od 18-135 tutaj C18-200... lub Sigma 18–250 mm OS czy Tamron 18–270 mm VC, które wypadają ciut jakby lepiej...
    Ostatnio edytowane przez berbec_188 ; 01-10-2011 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie Help my

Hey
    Już mam na 94.3% postanowione że do puchy 60D kupię T 18-270
    Tylko jedna rzecz mnie jeszcze gryzie ;> którą wersję wybrać ?

Czy warto dopłacić 400PLN do wersji z PIEZO.?

Nie mogę trafić subiektywnych opinii o nowszym Tamronie.

kolego berbec_188 jakie masz info o nowszej wersji? bo już mam kasę i tylko nad tym się głowię.
    Ostatnio edytowane przez mozilla ; 03-10-2011 o 20:28

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mozilla Zobacz posta
    Hey

kolego berbec_188 jakie masz info o nowszej wersji? bo już mam kasę i tylko nad tym się głowię.
    odnośnie wiedzy niestety sama teoria i aż bania mi spuchła...dochodze do wniosku, że powoli sam nie wię czego chyba chcę...tyle jest szkieł....ten obiektyw z PIEZO jak na razie nie ma jeszcze zbyt dużo testów, ale rokuje pozytywnie na wycieczkowe szkło a nawet bardziej uniwersalne...zależy do czego go masz zamiar używać...myślę, że kolega Cichy coś by Ci doradził no i ceny u niego jak widzę wporzo...:wink:

Coś już napisał

Domyślnie

to widziałeś?
    http://journal.ealcantara.info/2011/...zd-test-shots/

jest trochę fotek w różnym środowisku.
    nie widziałem...dzięki...robi wrażenie chociaż zdjęcia są nie najlepszej rozdzielczości.....tutaj http://http://www.youtube.com/watch?...eature=related masz porównanie tego szkła & 28-135 Canon i Sigma 17-70...skoro jesteś już zdecydowany na to szkło...ja bym kupił z PIEZO...przecież jest to wydatek na jakiś czas może nawet dłuższy....
    Ostatnio edytowane przez berbec_188 ; 03-10-2011 o 21:53

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez berbec_188 Zobacz posta
    odnośnie wiedzy niestety sama teoria i aż bania mi spuchła...dochodze do wniosku, że powoli sam nie wię czego chyba chcę...tyle jest szkieł....ten obiektyw z PIEZO jak na razie nie ma jeszcze zbyt dużo testów, ale rokuje pozytywnie na wycieczkowe szkło a nawet bardziej uniwersalne...zależy do czego go masz zamiar używać...myślę, że kolega Cichy coś by Ci doradził no i ceny u niego jak widzę wporzo...:wink:
    mnie też głowa puchła aż poszedłem do sklepu i kupiłem 70-200 f/4 L IS. i po temacie...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    mnie też głowa puchła aż poszedłem do sklepu i kupiłem 70-200 f/4 L IS. i po temacie...
    ...tylko pozazdrościć...aczkolwiek w moim przypadku jest to sfera marzeń...kasy u mnie jak u większości naszych rodaków czyli niezbyt dużo a focenie to tylko w wolnych chwilach, niestety L kosztuje dość sporo co innego gdy na siebie zarabia a tak...może kiedyś chętnie...w innej bajce...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wlkp

Domyślnie

Hey

podobno celniejszy AF i szybszy jest w wersji starszej czyli bez PIEZO . Minusem są gabaryty starszej wersji . Lufą oko można komuś wybić no ale cały czas z z max wyciągniętą się nie chodzi . Jak nie potrzeba skręcasz do 18-tu i tyle.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów