Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Czy to może być dobry pomysł racjonalizatorski?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podobno w niedalekiej przyszłości ma być tak z komórkami, że wszytskie niezależnie od producenta będą miały jedno gniazdko do ładowania - taki OT
    a co do aparatów i zasialnia do się zgadzam, że np., wszytskie modele serii XXXd mogłyby miec jeden rodzaj akumulatora zamiast kilku, tylko tak jak piszesz, obroty by spadły...

Początki nałogu

Domyślnie

Zadaj sobie pytanie, czy potrzeba Ci tego zasilacza, czy tylko kombinujesz jak go spożytkować? Bo mi wygląda, że strasznie chcesz coś zniszczyć

Domyślnie

Myślę, że kolega jest po prostu kreatywny i nielubi jak sprzęt leży nieużywany...

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksx Zobacz posta
    Zadaj sobie pytanie, czy potrzeba Ci tego zasilacza, czy tylko kombinujesz jak go spożytkować? Bo mi wygląda, że strasznie chcesz coś zniszczyć
    Skoro miał go z poprzednią puszką, to zapewne używał.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar artd4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jasne, że podłączałem często zasilacz do adaptera pasującego w gniazdo akumulatora 350d
    To naprawde fajne urządzenie.
    W instrukcjach napisane jest by nie przechowywać akumulatorów naładowanych maksymalnie.
    Ale racje na też kolega, który pisze że chce wykorzystać leżący sprzęt
    To naprawdę bardzo miłe uczucie focic sobie w domu i nie zastanawiać się nad pracującymi akumulatorami (pewnie też ekologiczne,bo dłużej wytrzymają)
    Jedynym minusem jest zwrócenie uwagi na kabel wychodzący z body
    Jeżeli tylko jest możliwość dokupienia adaptera do 50d w rozsądnej cenie to zrobie to
    Cały nowy zestaw jest jednak zbyt drogi i tu widze bezsens kupowania go przez amatorów
    ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
    2x dSLR (Canon)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Skoro miał go z poprzednią puszką, to zapewne używał.

Pozdrówka!
    Że używał to się domyśliłem. Pytałem czy mu to potrzebne, czy tylko świerzbi jak leży bezczynnie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    Jasne, że podłączałem często zasilacz do adaptera pasującego w gniazdo akumulatora 350d
    To naprawde fajne urządzenie.
    W instrukcjach napisane jest by nie przechowywać akumulatorów naładowanych maksymalnie.
    Ale racje na też kolega, który pisze że chce wykorzystać leżący sprzęt
    To naprawdę bardzo miłe uczucie focic sobie w domu i nie zastanawiać się nad pracującymi akumulatorami (pewnie też ekologiczne,bo dłużej wytrzymają)
    Jedynym minusem jest zwrócenie uwagi na kabel wychodzący z body
    Jeżeli tylko jest możliwość dokupienia adaptera do 50d w rozsądnej cenie to zrobie to
    Cały nowy zestaw jest jednak zbyt drogi i tu widze bezsens kupowania go przez amatorów
    Mam kabelek do lampy błyskowej, z przeniesieniem ttl-taka namiastka zdalnego wyzwalania. Bardzo przydatna rzecz. Ma tylko jedną zasadniczą wadę. Jest kabelkiem i se dynda. Jak robię zdjęcia staram się o nim pamiętać-co nie oznacza że owe starania zawsze owocne. Bywa że wywalę lampę ze statywem. Nigdy więcej dyndających kabelków. Sprzęt lubię mieć mobilny i gotowy do zrobienia zdjęcia. Odpowiadając na Twoje pytanie, da się przerobić starą baterię na adapter. Da się dorobić gniazdo w gripie, da się wywalić gniazdo synchro i w jego miejsce wstawić gniazdo zasilacza. To jest elektronika, da się zrobić wszystko. Tylko po co?
    http://cgi.ebay.com/AC-Adapter-Canon...-/220659735315
    Ostatnio edytowane przez ksx ; 10-12-2010 o 20:52 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

szczerze dostałem do aparatu taki adapter i nigdy go nie wyciagnąłem z woreczka bo z kartonu raz (po zakupie sprawdzjaąc co jest w kartonie)
    nie widze sensu użwnaia tego w zdjęciach w domu ewentualnie w studio to tak bo jestesmy podpieci kablem do kompa, do lamp wiec jeden kabel wiecej do zasilania nie robiłby różnicy.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów