Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Odpowiedniki KITów dla FF

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

pierwsza fota to 28-135

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    pierwsza fota to 28-135
    Jest wyraźnie lepsza.

Inna sprawa, że ja wyleczony już na zawsze z Tamronów.
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    pierwsza fota to 28-135
    Jeśli przysłony były jednakowe, to wniosek dla mnie jest taki, że najważniejszy jest egzemplarz a nie rodzaj szkła. Ja porównywałem 28-135 do 18-55IS i sprawdzany 28-135 dostał srogie lanie.

Bywalec

Domyślnie

A do mnie jedzie 17-40

Swoją drogą moje pierwsze szkło do cyfrowej lustrzanki pare ładnych lat temu to był własnie Tamron w wersji 55-200 Z tego co pamiętam nie narzekałem w nim na nic, zawsze trafiał choć nie zawsze szybko, ostrość mnie zadowalała i wogóle byłem cały szczęśliwy i robiłem zdjęcia. No ale wtedy jeszcze nie czytałem Canon Board więc to wszystko wyjaśnia

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seb2k6 Zobacz posta
    Skąd wiecie jakim to sprzętem robione było? Gdzie tam się włącza wyświetlanie exifów bo nie widze :/ ?
    https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3905/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To tez fajne, ale trochę za dużo informacji więc staje się mało przejrzyste.
    http://www.photome.de/
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 09-12-2010 o 13:35 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WarT Zobacz posta
    Tylko, że są też ludzie, którzy długo zbierają na wymarzoną puszkę FF, a potem brakuje im na obiektyw i muszą szukać tanich alternatyw dla takich C24-70 lub C24-105.
    ... albo inaczej mówiąc - to jak S600 z LPG ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Obejrzyj sobie oba obiektywy - to dokładnie ta sama konstrukcja, różnice w efektywnych ogniskowych są skutkiem stosunkowo niewielkich korekt zmieniających krycie.
    Żadnego z nich w rękach nie miałem. Może konstrukcyjnie są takie same, ale użytkowo na pewno nie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z ekologicznego punktu widzenia to tylko LPG Jako jeżdżący na LPG i nie dostrzegający absolutnie żadnych różnic w zasilaniu silnika LPG i Pb mogę zacytować "to po co przepłacać". Chętnie kupiłbym 24-105 za pół ceny bez napisu L i czerwonego paska no ale niestety takie rzeczy to tylko w (i tu pada nazwa operatora sieci GSM)

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

konstrukcyjnie 28-135 to kiepski jest, tubus ma luzy, zoom chodzi nieciekawie, dużo pyłków zasysa, ale tani jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Chętnie kupiłbym 24-105 za pół ceny bez napisu L i czerwonego paska no ale niestety takie rzeczy to tylko w (i tu pada nazwa operatora sieci GSM)
    Poczekaj trochę, a może Twoja cierpliwość zostanie Ci wynagrodzona. Canon opatentował obiektyw 24-105 f/3,5-5,6 na FF. Krążą plotki, że będzie to właśnie tani kit do kolejnej taniej puszki FF.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów