Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Odpowiedniki KITów dla FF

Bywalec
    Miasto
    Pommern

Domyślnie

24-85/3,5-4,5 USM świetny obiektyw, solidna konstrukcja. Używałem go przez lata z EOS em 5, po podpięciu do 50D rozczarowanie, na części zdjęć nieostrość po prawej stronie. Z czasem, nie wiedzieć czemu nieostrość zniknęła ale zdjęcia z kita nie gorsze.
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    O Jezusie Świebodziński... Ja tam już mogę przez swoje mikroudary nie rozumieć czego Seba szuka, ale Fotopawkas - atakują już w Twoim wieku?
    nie nie atakują, ale zaraz wejdzie tu nowy użytkownik z nadzieją, że istnieje coś więcej niz do tej pory się naczytał.. bo pomyśli, że jakieś inne jeszcze kity są do FF, że kity z cropa mają odpowiedniki w FF... bo...

4. # Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść....
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec

Domyślnie

Ile jest wart taki 24-85 jeśli chodzi o użytkowanie z 5D i bez testowania przed zakupem? Tzn ile można dać żeby nie przepłacić i nie żałować ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No ale przecież sami piszecie, że są KITY do FF to co taki nowy nie może o tym się dowiedzieć ?
    Ostatnio edytowane przez seb2k6 ; 08-12-2010 o 19:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wszystko trzeba testować. Napisz skąd jesteś, może ktoś z Twojej miejscowości akurat ma taki obiektyw?

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

do 5D:
    szeroko - Canon 17-40 moim zdaniem b.dobry obiektyw
    spacer - Tamron 28-75 na 400D wymiata, na 5D zafundował mi opad szczęki - super ostry obiektyw.
    portret - Canon 100/2 + w planach (mam nadzieję, że niedługo) Canon 35/2
    długie tele - albo stary Canon 70-200/4, albo nowy Tamron 70-300VC
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Domyślnie

czyli seb2k6 tak właśnie rozumiałeś kita? jako szkła, które po prostu "optycznie są całkiem przyzwoite, chociaż nie grzeszą jasnością",a nie jako szkła dodawane do zestawu.

trzeba było zapytać po prostu o odpowiedniki szkieł z cropa dla szkieł pod FF, co i tak powinno zostać wytknięte jako poruszany już temat.

poza tym chcąc kupic coś pod FF to kwestia już większej kasy i tu w przypadku używaki umów się ze sprzedającym, w przypadku nówki spacer do sklepu i wybór. za szkło 17-55 dałem 3400 - kupione w wysyłkowej - to też polecam, bo zawsze masz dwa rozwiązania - zwrot/wymiana lub kalibracja w serwisie. z resztą - podobnie jest z używką, ale lepiej używkę przetestować przed zakupem.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Bywalec

Domyślnie

W tym przypadku użyłem określenia KIT dla dwóch konkretnych obiektywów, które wypisałem zaraz niżej żeby nie było niedomówień... to chyba wiadomo jak "zrozumiałem kita". Mnóstwo ludzi mających 18-55 określa go kitem i wszyscy o tym wiemy - nie wiem po co to poruszenie. Ostatnio gadałem z kumplem jakie ma obiektywy do 20D, jak odpowiedział że ma kita i 50 1.8 to miałem go spytać czy ma 24-105 czy 17-85 czy może 15-85 czy 17-40 bo każdy z tych obiektywów bywa sprzedawany jako KIT wraz z body????

Większość moich aparatów i obiektywów kupiłem wysyłkowo i bez testowania. Mam oko do wybierania uczciwych sprzedawców bo jeszcze się nie naciąłem

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Seba, ale zastanów się czy np. Tamron 28-75 przy Twoim stylu robienia fotografii nie może być zastąpiony przez "taniec" z samotną 50-tką? Czy na pewno dostaniesz kreatywnego kopa? Wiem, że nie jesteś smutnym ślubniakiem, podpierającym kolumnę i pstrykającego żenujące chwile, ze blizka i ze daleka Możesz potańczyć!

Przepraszam za kompletny off-top: podoba mi się ten reportaż - http://www.dpreview.com/galleries/78...aris/slideshow. Szkła dwa - UWA i 50-tka. Nic więcej. Ale tu widać jakiś "kop" względem minimalizmu.

Skoro więc 24-105 jest za drogo, może jednak 17-40? Landszafty lubisz pstrykać, było by idealnie.
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec

Domyślnie

Nie wiem jeszcze nie zdecydowalem Napewno 17-40 jest w bardziej przystępnej cenie no i 17mm ma to coś w perspektywie, czego przy 24mm trudno szukać... Jeśli mam kupić za niby niską cenę jakiś staroć od analoga i później tylko narzekać to lepiej będzie wydać kasę raz a porządnie.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja głosuję na 17-40 i moim zdaniem niezbędny - kompakt
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów