Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: [Las3k] - kilka różnych portretów

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar pawelpaciorek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Ale jeżeli nie wyszło to można je jeszcze "odratować" UMIEJĘTNĄ obróbką. Czy to będzie winieta, ziarno, fioletowy zafarb, flara czy cokolwiek innego to i tak trzeba to zrobić umiejętnie. Ja bym zrobił BW z winietą, ty nie. Cała fotografia to kwestia gustu.
    Jak zdjęcie nie wyszło, to trzeba się zastanowić dlaczego, wyciągnąć wnioski i zrobić lepsze, a nie ratować je obróbką. To jest cała różnica między Tobą a mną.

....warto zająć się w PS tymi zdjęciami bo obecnie są słabe, a umiejętna obróbka bez względu na to jaka będzie może im pomóc.
    Jak zdjęcie jest słabe, to jest słabe i żadna obróbka mu nie pomoże. Właśnie to miałem na myśli mówiąc, że ludzie na siłę próbują zrobić z gniota dobre zdjęcie. Właśnie takim podejściem jak Twoje, teraz zdjęcia są słabe, ale dodajmy winietę lub zróbmy czarno białe i będzie efekt artystyczny! Gówno, będzie cały czas słabe zdjęcie, tylko że w czarno białe.

Dla mnie marnym efektem z PS jest fioletowoniebieski zafarb zdjęcia i blik/flara. Kwestia gustu.
    Zmiana tonacji kolorystycznej nie jest żadnym efektem, takie rzeczy robi się w ciemni tradycyjnej, a do zrobienia flary wystarczy ustawić mocne światło w kontrze. Kwestia wiedzy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Las3k Zobacz posta
    "Kwestia gustu." - chyba najbardziej trafne. Ok, może jak pochłonę milion książek, to będę trafiał w gusta ekspertów, dziękuję za opinie.
    Wystarczy, że przeczytasz jedną ze zrozumieniem i nie będziesz się starał trafiać w gusta ekspertów, a robił zdjęcia tak jak trzeba.

Jeśli chodzi o szczegóły techniczne to tormentor Ci już napisał.
    Ostatnio edytowane przez pawelpaciorek ; 11-12-2010 o 11:11 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów