Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Jak nie lustrzanka to co?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    ale moze zejdzmy na ziemie ? akurat ten fuji nie powinien kosztowac wiecej niz 1k euro, wiec cena jest baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przystepna porownujac do M9 [porownujac do wielu aparatow z matryca APS-C], do tego jesli jakosc tak wykonania jak i wypluwanych fot bedzie wysoka to bedzie hitem i chetnie sam sobie cos takiego sprawie zeby poprostu nosic na codzien zamiast 'malpki'
    35mm F2 i sensor wielkosci APS-C sprawiaja ze wyglada to to obiecujaco i dla kogos kto chce sie uczyc i bawic fotografia jest idealne, brak problemu ze szklami [bo niewymienialne, moze beda jakies nakrecalne wide/tele nakladki], brak problemu z usyfiona matryca, manualny nastaw przyslon, WIZJER a nie tylko lcd !! [bo to jest np to czego mi brakuje u olka], nie napakowana matryca [najnowsze 18mpix APS-C canona daja sobie rade, a tutaj 'tylko' 12 mpix, czyli to o czym wszyscy trabia, zeby nie pakowac glupio trylionow mpix], wiec jak sie to ma do wyskakiwania z aparatem za cene dobrego samochodu ?? ktos pytal o rade to odpowiedzialem a ty jakies nierealne marzenia tutej uzewnetrzniasz
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    ale moze zejdzmy na ziemie ? akurat ten fuji nie powinien kosztowac wiecej niz 1k euro, wiec cena jest baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo przystepna porownujac do M9 [porownujac do wielu aparatow z matryca APS-C], do tego jesli jakosc tak wykonania jak i wypluwanych fot bedzie wysoka to bedzie hitem i chetnie sam sobie cos takiego sprawie zeby poprostu nosic na codzien zamiast 'malpki'
    35mm F2 i sensor wielkosci APS-C sprawiaja ze wyglada to to obiecujaco i dla kogos kto chce sie uczyc i bawic fotografia jest idealne, brak problemu ze szklami [bo niewymienialne, moze beda jakies nakrecalne wide/tele nakladki], brak problemu z usyfiona matryca, manualny nastaw przyslon, WIZJER a nie tylko lcd !! [bo to jest np to czego mi brakuje u olka], nie napakowana matryca [najnowsze 18mpix APS-C canona daja sobie rade, a tutaj 'tylko' 12 mpix, czyli to o czym wszyscy trabia, zeby nie pakowac glupio trylionow mpix], wiec jak sie to ma do wyskakiwania z aparatem za cene dobrego samochodu ?? ktos pytal o rade to odpowiedzialem a ty jakies nierealne marzenia tutej uzewnetrzniasz
    A wiesz, że w naszym języku ojczystym występują zdania, przecinki i kropki?

Z tego co się orientuję, to Fujiki - lustrzanki miały mocowanie nikonowskie. Były jak gdyby kopiami cyfrowymi analogowych F4, F5. Jeśli fuji nie będzie miał swoich obiektywów FUJION - to sobie podaruje. Bo żal mi wydawać kasę na drugi, a zarazem trzeci system. Chociaż ciekawy jest nie przeczę. W dodatku ładnie się ten fujik prezentuje.:-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To jednak wolę kupić sobie obiektywy

http://www.fotoit.pl/index.php?site=produkt&id=2108

Cena fujika mnie powaliła
    Ostatnio edytowane przez N00bek ; 16-12-2010 o 12:50 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    mi sie zaczyna podobac cos takiego http://www.finepix-x100.com/x100/
    Napisałeś, że Tobie podoba się coś takiego a ja napisałem co mi się podoba.
    Dla mnie nierealne jest wydanie 7k na fujika a dla Ciebie 90k za leice.
    Każdemu wg. potrzeb - ja akurat zastanawiam się nad przejściem na leice (może niekoniecznie titanium).
    Nierealne marzenia? Hmmm...
    I proponuję ostudzić emocje - święta idą
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Z tego co się orientuję, to Fujiki - lustrzanki miały mocowanie nikonowskie. Były jak gdyby kopiami cyfrowymi analogowych F4, F5. Jeśli fuji nie będzie miał swoich obiektywów FUJION - to sobie podaruje. Bo żal mi wydawać kasę na drugi, a zarazem trzeci system. Chociaż ciekawy jest nie przeczę. W dodatku ładnie się ten fujik prezentuje.:-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To jednak wolę kupić sobie obiektywy

http://www.fotoit.pl/index.php?site=produkt&id=2108

Cena fujika mnie powaliła
    eee 7k to jest tylko w PL, mozna znalesc za bardziej realne $$ np: http://www.parkcameras.com/17126/Fuj...ePix-X100.html za jedyne 999£, poczekamy 3 miesiace i cena jeszcze spadnie o 50-100£ bo w tym momencie jest to nowosc

do tego nie wiem czy doczytales ale to jest aparat bez wymiennej optyki, jest tam na stale 23mm F2, czyli okolo 35mm po uwzglednieniu faktu ze jest to crop
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

nikamo
    Guest

Domyślnie

Pentax bardzo dobry wybór

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów