Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Jak nie lustrzanka to co?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Aki007
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawe po co masz skakać z systemu na system!?!?
    Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
    5DmkII, 400D
    24-70 f/2.8L, KIT, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 70-300 f/4-5.6 IS USM
    580exII, 300EZ

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aki007 Zobacz posta
    Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży
    Bo zaczynasz dostrzegać wady w systemie i stwierdzasz, że tych wad niema w innym. Zmieniasz na inny. Jeśli masz na to pieniądze i czas, bo nie każdy ma chwilę na wystawianie aukcji czy witanie kupujących.
    Co jak, co ale nie zdziwi mnie fakt jak kiedyś dojdziesz do takiego stanu rzeczy, że jednak czegoś w C Ci brakuje.
    Znam osobę, która siedziała w C, N, P, M, S. Wiesz, gdzie zawitała. W canonie z powrotem. Dlaczego - bo tam gdzie znalazła to, co chciała, zawsze brakowało tego czegoś. No i jeszcze chwalił się atmosferą na cb

Nigdy nie jest tak by używany sprzęt sprzedać drożej niż się kupiło. Widziałem wiele ofert w których ludzie kombinują ze sprzętem. Chociażby naklejanie cen na kartony i opisywanie "jeszcze trochę widać cenę - ile wtedy zapłaciłem za ten obiektyw. Rzecz jasna cena jest zawyżona i tak ten obiektyw siedzi na alledrogo od kilku ładnych miesięcy).

Jeśli mam polecać system, to właśnie Pentax. Można całkiem niezłe zdjęcia wyciągnąć ze starszych nawet szkiełek - manualnych. Teraz K-r wszedł do sprzedaży - do 3k złotych można dual kita kupić, a za 150zł stałkę 50/1.7 zestaw niesamowity jak dla amatora. W dodatku wsteczna kompatybilność ze szkłami Pentaxa daje wiele do zabawy:-D

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aki007 Zobacz posta
    Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
    Ale po co zmieniać system Pentaxa? Przecież nie jest gorszy od konkurencji (a moim zdaniem nawet lepszy w EL niż Nikon). Do tego jest mnóstwo obiektywów producentów międzysystemowych (Tamron, Sigma, Tokina...). Pentax świetnie współpracuje z manualnymi szkłami, ma stabilizację w body... Jak dla mnie najgorzej na dzisiaj w EL wypada Nikon, a najlepiej Pentax i Sony (a33).

Uprawnienia umieszczania postów