Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Jak nie lustrzanka to co?

Coś już napisał Awatar Aki007
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ciekawe po co masz skakać z systemu na system!?!?
    Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
    5DmkII, 400D
    24-70 f/2.8L, KIT, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 70-300 f/4-5.6 IS USM
    580exII, 300EZ

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aki007 Zobacz posta
    Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży
    Bo zaczynasz dostrzegać wady w systemie i stwierdzasz, że tych wad niema w innym. Zmieniasz na inny. Jeśli masz na to pieniądze i czas, bo nie każdy ma chwilę na wystawianie aukcji czy witanie kupujących.
    Co jak, co ale nie zdziwi mnie fakt jak kiedyś dojdziesz do takiego stanu rzeczy, że jednak czegoś w C Ci brakuje.
    Znam osobę, która siedziała w C, N, P, M, S. Wiesz, gdzie zawitała. W canonie z powrotem. Dlaczego - bo tam gdzie znalazła to, co chciała, zawsze brakowało tego czegoś. No i jeszcze chwalił się atmosferą na cb

Nigdy nie jest tak by używany sprzęt sprzedać drożej niż się kupiło. Widziałem wiele ofert w których ludzie kombinują ze sprzętem. Chociażby naklejanie cen na kartony i opisywanie "jeszcze trochę widać cenę - ile wtedy zapłaciłem za ten obiektyw. Rzecz jasna cena jest zawyżona i tak ten obiektyw siedzi na alledrogo od kilku ładnych miesięcy).

Jeśli mam polecać system, to właśnie Pentax. Można całkiem niezłe zdjęcia wyciągnąć ze starszych nawet szkiełek - manualnych. Teraz K-r wszedł do sprzedaży - do 3k złotych można dual kita kupić, a za 150zł stałkę 50/1.7 zestaw niesamowity jak dla amatora. W dodatku wsteczna kompatybilność ze szkłami Pentaxa daje wiele do zabawy:-D

Coś już napisał

Domyślnie

Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
    Ale po co zmieniać system Pentaxa? Przecież nie jest gorszy od konkurencji (a moim zdaniem nawet lepszy w EL niż Nikon). Do tego jest mnóstwo obiektywów producentów międzysystemowych (Tamron, Sigma, Tokina...). Pentax świetnie współpracuje z manualnymi szkłami, ma stabilizację w body... Jak dla mnie najgorzej na dzisiaj w EL wypada Nikon, a najlepiej Pentax i Sony (a33).

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pachura Zobacz posta
    Oczywiście nie chodzi o jakiś mały różowy kompakcik wchodzący do kieszeni, ale coś dla entuzjastów-amatorów, z czego da się wycisnąć w miarę sensowne zdjęcia.
    Moje typy na ślepo:

- S95
    - SX30IS
    - NEX-3 (ten tańszy)
    - E-PL1 z 14-150 jako jedyny obiektyw

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Naprawde nie ma co się bać używanych mamy na CB "pomocną dłoń" userów.
    Jest giełda pewniejsze zakupy niż na allegro ale uważać trzeba.

Pozatym musi być aż 550d ?? Jest 400d 450d, 1000d. Może niech sama pojdzie do sklepu i zobaczy co jej lepiej leży, Olympusy są małe do kobiecej dłoni.

Pozatym podaj ile ma kasy bo to daje gdybanie.

Domyślnie

Może i tak, ale wybór pierwszej lustrzanki wiąże się z najprawdopodobniej z wyborem systemu na zawsze. Aparat to nie samochód i nie zmieniasz go co kilka lat. Jak już wybierasz system to najczęściej pozostajesz przy nim, więc sądzę że jeżeli nie chcesz dużo stracić na zmianach systemów to wybierz raz a dobrze.
    Zmiana systemu zależy od stanu posiadania - jak kupisz EL z kitem lub niewiele więcej i na tym będziesz się wprawiał to w momencie gdy będziesz zmieniał korpus i szklarnie na lepszy to będzie obojętne jaki system wybierzesz skoro wszystko i tak kupujesz nowe.
    Tak więc nie ma co mitologizować zmiany systemu
    Co do cudów to kiedyś sprzedałem swoją używaną około roku A200 za cenę wyższą niż sam dałem w sklepie

Uzależniony

Domyślnie

mi sie zaczyna podobac cos takiego http://www.finepix-x100.com/x100/
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

o takich finepixach, to ja jeszcze nie słyszałem Cena pewnie też nieusłyszalna;p

Bywalec

Domyślnie

Myślę że NEX-3/5 to najlepszy wybór.
    2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
    Regulamin pkt8.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów