Ciekawe po co masz skakać z systemu na system!?!?
Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
Ciekawe po co masz skakać z systemu na system!?!?
Ale mimo wszystko tracisz na odsprzedaży, dobra nasza debata i tak nic nie zmieni! Każdy ma swoją opinie. (koniec offtopa)
5DmkII, 400D
24-70 f/2.8L, KIT, 50 f/1.8, 85 f/1.8, 70-300 f/4-5.6 IS USM
580exII, 300EZ
Bo zaczynasz dostrzegać wady w systemie i stwierdzasz, że tych wad niema w innym. Zmieniasz na inny. Jeśli masz na to pieniądze i czas, bo nie każdy ma chwilę na wystawianie aukcji czy witanie kupujących.
Co jak, co ale nie zdziwi mnie fakt jak kiedyś dojdziesz do takiego stanu rzeczy, że jednak czegoś w C Ci brakuje.
Znam osobę, która siedziała w C, N, P, M, S. Wiesz, gdzie zawitała. W canonie z powrotem. Dlaczego - bo tam gdzie znalazła to, co chciała, zawsze brakowało tego czegoś. No i jeszcze chwalił się atmosferą na cb
Nigdy nie jest tak by używany sprzęt sprzedać drożej niż się kupiło. Widziałem wiele ofert w których ludzie kombinują ze sprzętem. Chociażby naklejanie cen na kartony i opisywanie "jeszcze trochę widać cenę - ile wtedy zapłaciłem za ten obiektyw. Rzecz jasna cena jest zawyżona i tak ten obiektyw siedzi na alledrogo od kilku ładnych miesięcy).
Jeśli mam polecać system, to właśnie Pentax. Można całkiem niezłe zdjęcia wyciągnąć ze starszych nawet szkiełek - manualnych. Teraz K-r wszedł do sprzedaży - do 3k złotych można dual kita kupić, a za 150zł stałkę 50/1.7 zestaw niesamowity jak dla amatora. W dodatku wsteczna kompatybilność ze szkłami Pentaxa daje wiele do zabawy:-D
Ale po co zmieniać system Pentaxa? Przecież nie jest gorszy od konkurencji (a moim zdaniem nawet lepszy w EL niż Nikon). Do tego jest mnóstwo obiektywów producentów międzysystemowych (Tamron, Sigma, Tokina...). Pentax świetnie współpracuje z manualnymi szkłami, ma stabilizację w body... Jak dla mnie najgorzej na dzisiaj w EL wypada Nikon, a najlepiej Pentax i Sony (a33).
Naprawde nie ma co się bać używanych mamy na CB "pomocną dłoń" userów.
Jest giełda pewniejsze zakupy niż na allegro ale uważać trzeba.
Pozatym musi być aż 550d ?? Jest 400d 450d, 1000d. Może niech sama pojdzie do sklepu i zobaczy co jej lepiej leży, Olympusy są małedo kobiecej dłoni.
Pozatym podaj ile ma kasy bo to daje gdybanie.
Zmiana systemu zależy od stanu posiadania - jak kupisz EL z kitem lub niewiele więcej i na tym będziesz się wprawiał to w momencie gdy będziesz zmieniał korpus i szklarnie na lepszy to będzie obojętne jaki system wybierzesz skoro wszystko i tak kupujesz nowe.
Tak więc nie ma co mitologizować zmiany systemu
Co do cudów to kiedyś sprzedałem swoją używaną około roku A200 za cenę wyższą niż sam dałem w sklepie![]()
mi sie zaczyna podobac cos takiego http://www.finepix-x100.com/x100/
EOS x2, sloik x5, blyskotki x6
A mi takiego:
http://www.leicastore.pl/LEICA_M9_Titanium_Set-668.html
![]()
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
o takich finepixach, to ja jeszcze nie słyszałemCena pewnie też nieusłyszalna;p
Myślę że NEX-3/5 to najlepszy wybór.
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.