bierz 17-40 i 50/1.4
Anwil - dzięki za powrót do pierwotnej istoty postu;-)
Dyskusja o TC bardzo ciekawa, ale bardzo proszę o Wasze rady w sprawie tematu postu.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Ale idac takim rozumowaniem, to podpinajac przez adapter M42 np. szklo 300mm F4 do 5D mamy 2EV swiatla wiecej jak ktos podpinajacy przez ten sam adapter te szklo do cyfrowego olympusa, ktory ma wtedy swiatla tyle co np. F8. Tak samo tracimy ponad 1EV swiatla majac canona z cropem 1.6 a nie FF.
Ja to tak zawsze odbieralem. Dlatego wydaje mi sie, ze da sie takie TC zrobic.![]()
Bedac na Twoim miejscu dokupilbym 17-40/4 i rewelacyjny 70-200/2.8 IS II . Pierwszy przy f/8 naprawde ladnie rysuje , natomiast drugi to jasne tele i rewelacja , jak on ostrzy bez wzgledu na ogniskowa i przyslone i jestem pod wrazeniem jesli chodzi o IS . Pisales , ze kupujesz raz a dobrze , ja tez tak zrobilem i nie zaluje .
Cześć wszystkim, mam pytanie, obecnie mam 1000D do tego 2 sigmy 18-50 i 70-300, chcę dokupić jeszce jedną sigmę 10-20 jako szeroki kąt do fotografowania w górach( czy to dobry pomysł)?
No i żeby nie zakładać nowego wątku chciałbym zapytać o body myślę nad przejściem na 60D. Co o tym sądzicie?
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Jestem amatorem w tym temacie, ale lubię robić większe wydruki fotografii, a 60 ma dużo większa rozdzielczość, ale nie wiem czy przypadkiem nie myślę błędnie, poza tym odchylany ekran itp. Wiem że to dziecinne ale tak już mam
.
Ja bym odpuścił.
Jeżeli już coś rzeczywiście te aparaty odróżnia, to szumy na wysokich ISO. Jak nie robisz ślubów ani siatkówki, proponuję nabyć lampę w drodze kupna.
A obiektywy zawsze warto zmieniać, przynajmniej to widać na zdjęciach (rzeczonych przez Ciebie obiektywów nie znam niestety).
Entuzjastyczny Neofita