Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 60

Wątek: Jakie obiektywy i w jakiej kolejności?

Domyślnie

bierz 17-40 i 50/1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Anwil - dzięki za powrót do pierwotnej istoty postu;-)
    Dyskusja o TC bardzo ciekawa, ale bardzo proszę o Wasze rady w sprawie tematu postu.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    moja propozycja kup tylko 35/1.4L i daj sobie z pól roku na wstrzymanie
    Jeżeli cierpisz na brak "fotograficzności" swoich zdjęć to idealny wybór. Mała GO na szerokim kącie to jest coś po co warto mieć FF. Na pewno nie dla tele
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Siudym, złe rozumowanie. Skoro konwerter powiększa wycinek obrazu do rozmiaru pełnej klatki to jest tak jak napisałem z procentami. To nie jest kwestia straty światła na soczewkach tylko efekt marnowania światłą które nie trafia na matrycę.
    Ale idac takim rozumowaniem, to podpinajac przez adapter M42 np. szklo 300mm F4 do 5D mamy 2EV swiatla wiecej jak ktos podpinajacy przez ten sam adapter te szklo do cyfrowego olympusa, ktory ma wtedy swiatla tyle co np. F8. Tak samo tracimy ponad 1EV swiatla majac canona z cropem 1.6 a nie FF.

Ja to tak zawsze odbieralem. Dlatego wydaje mi sie, ze da sie takie TC zrobic.

Coś już napisał
    Miasto
    Nigdzie

Domyślnie

Bedac na Twoim miejscu dokupilbym 17-40/4 i rewelacyjny 70-200/2.8 IS II . Pierwszy przy f/8 naprawde ladnie rysuje , natomiast drugi to jasne tele i rewelacja , jak on ostrzy bez wzgledu na ogniskowa i przyslone i jestem pod wrazeniem jesli chodzi o IS . Pisales , ze kupujesz raz a dobrze , ja tez tak zrobilem i nie zaluje .

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Cześć wszystkim, mam pytanie, obecnie mam 1000D do tego 2 sigmy 18-50 i 70-300, chcę dokupić jeszce jedną sigmę 10-20 jako szeroki kąt do fotografowania w górach( czy to dobry pomysł)?
    No i żeby nie zakładać nowego wątku chciałbym zapytać o body myślę nad przejściem na 60D. Co o tym sądzicie?
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Montano Zobacz posta
    No i żeby nie zakładać nowego wątku chciałbym zapytać o body myślę nad przejściem na 60D.
    A co chcesz tą zmianą osiągnąć?
    Entuzjastyczny Neofita

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Jestem amatorem w tym temacie, ale lubię robić większe wydruki fotografii, a 60 ma dużo większa rozdzielczość, ale nie wiem czy przypadkiem nie myślę błędnie, poza tym odchylany ekran itp. Wiem że to dziecinne ale tak już mam.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cześć wszystkim, mam pytanie, obecnie mam 1000D do tego 2 sigmy 18-50 i 70-300, chcę dokupić jeszce jedną sigmę 10-20 jako szeroki kąt do fotografowania w górach( czy to dobry pomysł)?
    No i żeby nie zakładać nowego wątku chciałbym zapytać o body myślę nad przejściem na 60D. Co o tym sądzicie?
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    pierwsza część pytania Tak

druga część pytania Tak

wstępnie pobibają się te pomysła

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jestem amatorem w tym temacie, ale lubię robić większe wydruki fotografii, a 60 ma dużo większa rozdzielczość, ale nie wiem czy przypadkiem nie myślę błędnie, poza tym odchylany ekran itp. Wiem że to dziecinne ale tak już mam.
    Ja bym odpuścił.

Jeżeli już coś rzeczywiście te aparaty odróżnia, to szumy na wysokich ISO. Jak nie robisz ślubów ani siatkówki, proponuję nabyć lampę w drodze kupna.

A obiektywy zawsze warto zmieniać, przynajmniej to widać na zdjęciach (rzeczonych przez Ciebie obiektywów nie znam niestety).
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów